Punguta cu galbeni

de epurasha2bb in Dulciuri, 15 Apr 2010 | 1255 vizualizari

 

in cinstea noului concurs cu galbeni de pe bucataras.ro !

 

INGREDIENTE

  • Iata ingredientele pt.o bucata:
  • 1 ou,
  • 1 lingura de miere,
  • 1 lingurita smantana,
  • 1 lingura de scortisoara,
  • 1 ceasca lapte de migdale (migdalele se toacă, se toarnă apă fierbinte şi se lasă o jumătate de oră, apoi se filtrează.Acest lapte de migdale era foarte folosit pe vremea aceea in subtierea supei de dovleac ) si faina in ploaie dupa ochi pana se ingroasa putin compozitia sa fie ca o smanatana mai subtire, as zice ca vreo 2-3 linguri rase.
  • Pentru umplutura si decor
  • marmelada de portocale de cea mai buna, sa fie culoarea chihlimbarului,
  • 1 fir de macaroana fiert in lapte.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Punguta cu galbeni:


Cum procedam: batem oul bine, adaugam mierea si smantana, apoi iar amestecam, apoi adaugam scortisoara, amestecam, adaugam laptele de migdale, iar amestecam apoi adaugam si faina in ploaie si amestecam cu grija sa nu faca cocoloase.Ingingem o tigaie dreapta la fund sa nu fie adancita si o ungem cu putin ulei.Turnam compozitia de clatita si lasam sa se coaca pe o parte apoi cand se desprinde usor o intoarcem si pe cealalat parte.Cand s-a copt bine o luam si o punem pe o farfurie intinsa si cand s-a racit putin asezam in mijloc o lingura de marmelada de portocale.Apoi strangem cu grija clatita sa nu o rupem si astfelformam punguta boierului care pe vremea aceea era din piele maronie de vitel si o legam la gura cu un fir de macaroana fiarta in lapte in chipuind '' nojitele'' pungutei.De jur imprejurul pungutei de boier mai '' rasturnam'' niste galbeni din marmelada de portocale.O pueti servi vertical sau rasturanata

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Punguta cu galbeni 26790
retete culinare - Punguta cu galbeni 26792
retete culinare - Punguta cu galbeni 26793
retete culinare - Punguta cu galbeni 26796

COMENTARII (10)

epurasha2bb 1

16.04.2010, 14:31

multumesc fetelor! nadina welcome back!

lia maria 1

16.04.2010, 17:36

Nota maxima pentru prezentare

epurasha2bb 1

16.04.2010, 18:32

mersi lia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D