Pungute de clatite cu carne

de anisoara in Vita, 26 Mai 2010 | 5977 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 clatite
  • 150 gr de carne tocata de vita
  • 4 oua
  • 50 gr de cascaval
  • sare
  • piper negru
  • 3 linguri de faina
  • ulei pt prajire
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pungute de clatite cu carne:

Carnea tocata se prajeste in tigaie cu ulei si ceapa pina este gata, se adauga sare si piper negru si se raceste.
In carne se taie cubulete de cascaval sau ras prin razatoare si se amesteca totul cu un ou crud. Puteti sa puneti umplutura un pic la microunde, ca sa se topeasca cascavalul si sa se prinda mai bine umplutura.

Se taie clatitele in doua si se umple fiecare clatita cu umplutura din carne. Urmariti fotografiile de mai jos.

Se bat ouale intr-un vas adinc. Se toarna faina in alt vas. Tigaia se incalzeste bine cu uleiul. Se tavaleste fiecare triungi facut din clatita prin faina, se apasa bine sa se imbibe faina, se tavaleste prin ou si pe urma se prajeste in tigaie pe o parte si alta, timp de 4-5 minute. Se procedeaza cu toate clatitele la fel.

Aceste pungulite au fost prajite in ulei de masline si au iesit mai uscative la gust, dar in combinatie cu sosuri sau salate din legume proaspete sunt foarte gustoase.

 

RETETA IN IMAGINI

Pungute de clatite cu carne-0
Pungute de clatite cu carne-1
Pungute de clatite cu carne-2
Pungute de clatite cu carne-3
Pungute de clatite cu carne-4
Pungute de clatite cu carne-5

COMENTARII (10)

Bunica

Bunica 1

27.05.2010, 13:44

Bune, foarte bune pungutele !

violette

violette 1

27.05.2010, 14:14

Apetisante...

anisoara

anisoara 1

28.05.2010, 15:12

Cu placere , puteti sa aplicati aceasta METODA cu diferite impluturi -dulce sau sarate, sunt la fel de gustoase si se vede interesant pe farfurie aranjate. daca veti reusi sa preparati clatite subtiri- nimemi nu o sa inteleaga ce fel de mancare se mananca si cum se prepara.
Va doresc la toti un sfarsit de saptamaina u succese, si suzati-ma a nu poti sa stau la taifas cu voi, dar recete va promit.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!