Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci

de horia in Porc, 5 Iul 2011 | 12452 vizualizari

 

Scuzati-mi va rog absenta "nemotivata",iar ca sa ma iertati revin in forta cu un nou preparat.De obicei acest fel de mancare,il serveam la un local anume cu specific "gratar".De ceva vreme mi-l prepar singur in casa,mai ales cand am invitati de seama.Azi va prezint o reteta cu purcelus de lapte (portionat,taiat),facut in vas de lut si o garnitura superba care-mi place la nebunie.Va doresc pofta buna!

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de urmatoarele:
  • o  jumatate de purcelus de lapte (aprox 2,5 kg)
  • condimente de carne de porc /gril
  • sare
  • piper
  • doua lamai
  • usturoi,o capatana,
  • un vas din lut
  • Pentru garnitura:
  • trei cartofi mijlocii
  • un dovlecel
  • un ardei italian
  • un gogosar
  • 200g.mazare
  • 1/2 kg de ciuperci
  • 50ml. ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci:

Se  spala carnea,apoi se zvanteaza intr-un prosop uscat si se pune intr-un bait facut din apa,mujdei de usturoi,condimente ptr. carne de porc si zeama de la o lamaie,cu o seara inainte de-a prepara-o.

A doua zi o scoatem si o asezam pe un blat,condimentand-o inca odata dupa gust,apoi in vasul de lut punem o farfurie intinsa cu gura in jos,turnand din baitul care ne-a ramas,cca.300-400ml.Apoi asezam carnea in vas,punand peste felii de gogosar,rosie,lamaie.O acoperim cu staniol (partea lucioasa inspre carne) si o dam la 180 de grade 60 min.

Dupa 60 min. o intoarcem,o lasam sa se rumeneasca bine inca 30-40 min,la 140 grade,apoi o scoatem.

Garnitura o facem in felul urmator:

se taie legumele si ciupercile cuburi mici,se sareaza dupa gust si se prajesc intr-o tigaie,dupa ce in prealabil am adaugat putin ulei de masline.se mesteca din cand in cand,iar cand sunt rumenite legumele ,este gata.

Se aseaza in farfurii,alaturi de carnea prajita si se serveste calda,acompaniata de un vin rosu.

VA DORESC POFTA BUNA!

 

TIPS-URI

1

De mentionat ca este bine ca pe toata perioada prajirii,carnea sa fie acoperita cu folie de aluminiu. Asa pielea va ramane frageda si carnea va fi mai zemoasa din cauza aburilor formati in urma prajirii.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci 113480
retete culinare - Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci 113481
retete culinare - Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci 113482
retete culinare - Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci 113483
retete culinare - Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci 113484
retete culinare - Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci 113485
retete culinare - Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci 113486
retete culinare - Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci 113487
retete culinare - Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci 113488
retete culinare - Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci 113489
retete culinare - Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci 113490
retete culinare - Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci 113491
retete culinare - Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci 113492
retete culinare - Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci 113495
retete culinare - Purcelus de lapte la cuptor,cu garnitura din legume si ciuperci 113496

COMENTARII (41)

Ligia Bxl 1

16.07.2011, 11:06

mama ce-i aici

Cris2711 1

20.07.2011, 12:33

Esti iertat gata mancarea super

andreea_angelo 1

14.11.2012, 19:40

ce bun bun bun eeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S