Queijadas cu crema de portocale

de cristeena20 in Prajituri, 26 Noi 2012 | 1755 vizualizari

 

Am invatat reteta asta cu mai multe feluri de creme. Cea mai buna insa este cea cu portocale .O s ava dau si ingredientele de la celelalte tipuri de creme .

 

INGREDIENTE

  • Masa de aluat:
  • -400 gr faina
  • sare
  • 100 gr margarina
  • 1 ou
  • putina apa.
  • Crema de portocale:
  • 500 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 5 galbenusuri
  • 6 oua
  • sucul si coaja de la 2 portocale
  • Crema de lapte :
  • 400 gr zahar
  • 0,5 l lapte
  • 100 gr faina
  • 50 gr unt
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Queijadas cu crema de portocale:

Baza de cosulete:

- se amesteca faina cu sare , margarina si ouale. Se adauga putina apa treptat pana se  face un  alaut potrivit de moale pentru a se forma baza de cosulete.

Se lasa la oidihnit cca 1 h

- se ung formele de cosulete cu margarina sau untura- si se modeleaza aluatul in forme.

Crema de portocale:

- Se fierbe zaharul cu apa- cca 2 min

-se amesteca galbenusurile cu ouala intregi, sis e amesteca siropul de zahar, amestecand ff bine.. Adaugam sucul de portocala si coaja de portocala . Se toarna in forme si se dau la cuptor pana devin mai rumene.

Crema de lapte:

Se amesteca untul moale, si restul ingredientelor- se pun in forme si se dau la cuptor

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Queijadas cu crema de portocale 190528
retete culinare - Queijadas cu crema de portocale 190530
retete culinare - Queijadas cu crema de portocale 190531

COMENTARII (16)

jolygina 1

26.11.2012, 22:55

bune

MonaMimi 1

27.11.2012, 11:17

Sim0na 1

27.11.2012, 20:03

cat de bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21