Quiche cu ciuperci

de madi_marin in Aperitive / Garnituri, 20 Ian 2010 | 22174 vizualizari

 

E prima oara cand fac reteta asta pe care am gasit-o intr-o revista, dar cu siguranta o sa o repet. E super buna. Deja am devorat o felie....

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat de foitaj
  • 5 oua
  • 250 g kaiyer
  • 200 g cascaval
  • 2 cutii de ciuperci
  • 200 g smantana
  • 1 cubulet de unt
  • 1 catel mare de usturoi (sa fie rottweiler.....)
  • patrunjel
  • nucsoara
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu ciuperci:

Aluatul se lasa la temperatura camerei cu cateva ore inainte de preparare. Se tapeteaza o forma rotunda (eu am avut detasabila) cu hartie de copt si se pune foaia de aluat. Se preseaza bine pe fundul si pe marginile formei, iar marginile nu se decupeaza. Se baga forma tapetata in frigider pana la prepararea umpluturii.

Kaizerul se toaca amrunt si se pune la calit in jumatate din cantitatea de unt. Separat in alt vas se pun si ciupercile scurse de zeama cu restule de unt (se pastreaza cateva feliute mai intregi pentru decor), cu catelul de usturoi si se lasa pe foc pana scade toata apa in ciuperci. Cand sunt gata se sareaza, se pipereaza, se pun un praf de nucsoara si patrunjelul tocat ( eu am avut uscat).

Intr-un castron se bat ouale ca pentru omleta, se adauga smantana si 150 g de cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Se omogenizeaza bine si apoi se toarna deasupra ciupercile calite si kaizerul. Se amesteca bine.

Se scoate forma din frigider si se pune umplutura. Se acopera cu marginile de aluat. Se da la cuptorul incins pentru 30 de minute, dupa care se scoate si se presara deasupra restul de 50 g cascaval ras pe razatoarea mica si se aranjeaza ciupercile pastrate pentru decor. Se mai coace inca 30 sau chiar 40 de minute.

TIPS-URI

1

Aluatul trebuie sa fie bine dezghetat, pentru ca altfel se rupe.

2

Tarta nu se taie calda, ci se lasa sa se raceasca. Astfel ,,se aseaza,, si nu se imprastie cand e taiata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci cu smantana