Quiche cu dovlecel

de cristina1985 in Retete Delikat, 2 Iul 2018 | 4155 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • un varf de cutit sare
  • 90 g unt
  • 60 ml apa rece
  • 2 lg-te amestec de ierburi si marar Delikat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2-3 lg pesmet
  • Umplutura:
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 dovlecel (460 g )
  • 100 g masline negre fara samburi
  • 2 oua
  • 90 g telemea
  • 100 g cascaval
  • marar
  • 2 lg-te amestec de ierburi si marar Delikat
  • Ornat:
  • seminte de susan negru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu dovlecel:

Aluat: Se amesteca faina, sarea, praful de copt, amestecul de ierburi si marar Delikat (pesmetul nu se pune in aluat). Se adauga untul si se mixeaza pana cand aluatul este nisipos. Se pune apa si se framanta putin, pana incepe sa se lege. Se pune intr-o folie alimentara si se baga la frigider 30 minute.

Umplutura: se rad  branza, cascavalul, 1/2 din dovlecel (restul se taie in cubulete,la fel ca si ceapa verde, maslinele si mararul). Se amesteca toate ingredientele cu 1/2 lg-ta sare (daca telemeaua este foarte sarata, atunci nu mai puneti) si piper. Pentru gust se pun si cele 2 lg-te amestec de  ierburi si marar Delikat, care ofera o aroma unica, deoarece contin ingrediente 100% naturale, fiind una din prioritatile acestui brand.

Aluatul se intinde intr-o tava cu diametru de 28 cm. Se pune o hartie de copt deasupra si se asaza boabe de fasole ( care pot fi folosite la alte tarte), pentru a  se pastra forma de tarta. Se coace in cuptorul preincalzit, timp de 10-13 minute. Se scoate tava si hartia de copt cu fasolea boabe, se  pune pesmetul deasupra, se toarna amestecul de oua cu branza si dovlecel si se presara seminte de susan negru. Se mai lasa 30-35 minute sau pana este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de porc la cuptor