Racituri (cotoroage in grai Banatean)

de babi5 in Porc, 22 Dec 2014 | 2639 vizualizari

 

Am avut un ciolan proaspat si mi-a dat si nepoata 2 picioare de la purcelul ei si am pus de niste( cotoroage) Au iesit super bune.

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan proaspat porc
  • 2 picioare porc
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 felie telina
  • 1 ardei galben
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 capatina mai mare usturoi
  • boabe piper
  • sare
  • 2 foi dafin
  • 3 plicuri gelatina alimentara ( 30 gr.)
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri (cotoroage in grai Banatean):

Curatam bine picioarele si ciolanul.

Zarzavatul, ceapa si usturoiul cle curatam si  spalatm.

Intr-o oala de 8 l am pus picioarele si ciolanul, am completat cu 6 l apa si am lasat sa dea in clocot apoi am spumat bine, dupa care am adaugat ceapa, piperul boabe  si sarea si am lasat la foc mic sa fiarba.

Cind carnea a fiert aproape pe treisferturi adaugam zarzavatul , ardeiul si 3-4 catei usturoi( atentie daca  mai seaca din apa nu mai completam cu alta).

Cind carnea este foarte bine fiarta adaugam si restul de usturoi pisat, mai lasam sa dea 5 minute in clocot apoi strecuram prin sita deasa  si lasam sa se raceasca un picut aspicul.

Gelatina o punem in 300 ml apa rece pentru 10 minute apoi o incalzim pe baie de aburi pina la punctul de fierbere( atentie nu se fierbe isi pierde proprietatile) apoi amestecam cu  aspicul.

Dezosam ciolanul si picioarele si taiem bucati pe care le asezam in  castroane, taiem si bucatele de morcovi apoi  punem din aspic in fiecare castron si lasam la  rece .

Cind s-au inchegat bine se poate servi .Sa va fie de folos si reteta mea.

nota: timp de fierbere4-5 ore la foc mic

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Linga merge bine un ardei iute sau hrean

RETETA IN IMAGINI

Racituri (cotoroage in grai Banatean)-0
Racituri (cotoroage in grai Banatean)-1
Racituri (cotoroage in grai Banatean)-2
Racituri (cotoroage in grai Banatean)-3
Racituri (cotoroage in grai Banatean)-4

COMENTARII (22)

Rocsi

Rocsi 1

23.12.2014, 21:11

Bune, bune. Noi facem de revelion!

mirela0911

mirela0911 1

28.12.2014, 09:27

Noua ne plac tare mult!

babi5

babi5 1

28.12.2014, 10:09

Rocsi , mirela0911 multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pulpe de pui cu ciuperci
  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!