Radacinoase la tava

de claudiaO in Mancaruri de legume, 17 Noi 2014 | 1532 vizualizari

 

O reteta de toamna, plina de culoare si savoare , pe care am gasit-o pe blogul Laurei Laurentiu, si pe care am mai adaptat-o nitel , ca na...nu se putea sa nu imi bag degetelele :P

 

INGREDIENTE

  • 5 sfecle rosii cat un pumn
  • 5 cartofi rosii medii
  • 4 morcovi grosuti
  • 2 buc pastarnac mai gros
  • 1 kg dovleac placintar
  • 1 ceapa mare rosie
  • 3 lingurite cimbru
  • 2 lingurite rozmarin
  • 3 catei de usturoi
  • 6 linguri cu ulei
  • sare,piper
  • 2-3 linguri otet balsamic
  • 2-3 linguri miere
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Radacinoase la tava:

Curatam bine toate legumele.Ceapa o taiem solzisori, iar restul legumelor le taiem cuburi mari de cca 2 cm. Usturoiul il zdrobim bine si il frecam cu 2 linguri de ulei si putina sare.

Punem toate legumele intr-un vas incapator,turnam uleiul, usturoiul, rozmarinul  cimbrul, sare si piper si amestecam bine ca sa se combine aromele.

Punem intr-o tava de yena inalta si dam la cuptor acoperit cu o folie de aluminiu pt cca 1 ora. Scoatem tava din cuptor, indepartam folia cu grija, stropim legumele cu cele 3 linguri de otet si prelingem merea. Amestecam usor ca sa se unga bine cu miere si mai dam la cuptor pt inca vreo 5-10 minute. Servim ca atare sau langa o fripturica buna.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Radacinoase la tava 352502
retete culinare - Radacinoase la tava 352503
retete culinare - Radacinoase la tava 352504

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

17.11.2014, 12:38

MotanLaOale 1

17.11.2014, 15:24

Bunica 1

17.11.2014, 15:52

Bune trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59