Raffaello

de gospodinadecriza in Prajituri, 11 Feb 2010 | 4294 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100-150 gr zahăr pudră cu vanilie (în funcţie de cum doriţi să iasă, mai dulci sau nu)•
  • 300 gr lapte praf•
  • 150-200 gr nucă cocos•
  • un pachet de unt•
  • 2 foi napolitane simple (daca punem napolitane cu crema vanilie, micsoram cantitatea de zahar)•
  • 100 gr migdale intregi si stafide inmuiate in esenta migdale 30 min-1ora, tinute la rece si apoi scurse•
  • Esenta migdale –jumatate de fiola•
  • Opţional, se pot pune si 2, 3 linguri smantana sau frisca lichida, daca le doriti mai moi.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raffaello:

Untul se amesteca cu zaharul pana devine cremos.


Se adauga laptele praf, nuca de cocos şi esenta de migdale. La sfarsit, amestecam cu grija bucatelele de napolitana, pe care le putem da si pe ele la robot, dar foarte putin, pentru a crantani apoi usor. Putem pune si smantana sau frisca, daca e o compozitie mai tare.


Pasta obtinuta o punem la frigider 30 minute. Dacă o uitam mai mult timp, o scoatem, o punem din nou la robot si mai adaugam putin unt sau 2 linguri smantana. Isi va reveni imediat.


Punem migdalele sau stafidele (3 - 4 buc.) in mijlocul unei cantitati mici de pasta si formam bilute, cu mana. Bilutele le tavalim apoi prin nuca de cocos. Eu am vrut sa experimentez putin si am pus nuca de cocos verde. Unor bilute le-am dat drumul prin nuca de cocos verde, altora prin nuca verde si alba, in amestec, altele le-am tavalit si prin betisoare de ciocolata, iar altele prin fulgi de migdale.


Le-am aranjat apoi in cutii de bomboane. Cu capacul pus si cu o funda deosebita, pot constitui un cadou perfect pentru Ziua Îndrăgostiţilor.

 

TIPS-URI

1

Cand le oferiti, nu uitati sa rugati gazda sa le aranjeze frumos pe un platou, si sa va luati cutia si funda acasa, sa nu dati telefoane mai tarziu. E criză şi se apropie 8 Martie, ziua Mamelor şi a Soacrelor!Cu drag,GDC.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Raffaello 16981
retete culinare - Raffaello 16982
retete culinare - Raffaello 16985
retete culinare - Raffaello 16986
retete culinare - Raffaello 16987

COMENTARII (15)

gaby_duceag 1

14.02.2010, 07:46

Buna dimineata! E o zi a iubirii si, desi-s nonconformista, o voi respecta si eu.Cu toate ca m-ai suparat tare(as fi ipocrita sa zic ca nu),de azi uit si iert.Fie sa ai o zi minunata, calma, binecuvantata.Cu drag si respect: http://www.youtube.com/watch?v=DE9IchvpOPk

Miha 1

25.02.2010, 17:06

Heiii...se lasa cu impacari?

gaby_duceag 1

25.02.2010, 18:08

sau cu ignorari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!