Raffaello cu suc de portocale

de Rocsi in Prajituri, 5 Feb 2011 | 2976 vizualizari

 

Am pornit de la reteta de baza,a mihai ce am facut-o la sarbatori ,dar am schimbat putin ingredientele...si au iesit niste bomboane delicioase!!!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 180 ml suc de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 200 gr zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 50 gr ciocolata alba
  • 480 gr lapte praf(ATENTIE:daca laptele praf e de magazin atunci s-ar putea sa va intre mai mult deoarece cam inmoaie..eu am avut din fabrica )
  • 80 gr nuca cocos+ cocos pentru tavalit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Raffaello cu suc de portocale:

Stoarcem 2-3 portocale pana obtinem cele 180 ml suc de portocale.

ciocolata alba o dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

untul il punem impreuna cu zaharul,intr-o craticioara.

le punem pe foc pana ce zaharul se topeste.

apoi o luam de pe foc si o lasam 5 minute la racorit.

adaugam sucul de portocale si coaja de la o portocala,rasa.

dupa care punem esenta de vanilie,80 gr nuca de cocos si ciocolata alba rasa.

amestecam bine toate aceste ingrediente.

la urma amestecam laptele praf treptat si invartim bine de tot,pentru a nu se forma cocoloase.

lasam sa se raceasca putin,nu foarte tare.

formam bilute si le dam prin nuca de cocos.(puteti sa puneti si alune in mijloc,eu de acesta data am renuntat,le-am facut simple).

 

 

RETETA IN IMAGINI

Raffaello cu suc de portocale-0
Raffaello cu suc de portocale-1
Raffaello cu suc de portocale-2

COMENTARII (32)

mena29

mena29 1

07.02.2011, 10:58

Sunt sigura ca sunt delicioase asa ca vreau si eu

Rocsi

Rocsi 1

07.02.2011, 15:07

multumesc mult fetelor cand vii tu ionela e post,asa ca iti fac altceva de post

adry88

adry88 1

21.05.2011, 15:23

vreau si eu la cat de bn arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!