Rasol afumat cu cartofi, la cuptor

de Rocsi in Porc, 10 Oct 2016 | 495 vizualizari

 

Acesta este un preparat simplu, dar atat de bun, gustos si satios. Cand m-am gandit sa il fac, nu ma vedeam mancand decat cartofi, rasol nicidecum, dar de unde, ca 3 felii am savurat. Rasolul s-a patruns atat de bine, afumatura a dat si cartofilor un gust nemaipomenit, ce sa mai vorbesc atata, mai bine va dau reteta ca sa pregatiti si voi. Acum ca si timpul s-a racorit, merge perfect.

 

INGREDIENTE

  • 1 rasol afumat dezosat (de circa 1 kg si 200 gr)
  • 6 cartofi potriviti
  • 1 crenguta rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura sos teryaki
  • 1 lingura mustar
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper alb si negru
  • 4 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol afumat cu cartofi, la cuptor:

Parlim rasolul pe flacara aragazului in cazul in care mai are urme de par, il spalam.
Intr-o oala cu apa, punem rasolul, boabe de piper negru si alb, foile de dafin si ceapa curatata si taiata pe jumatate.

Punem oala pe foc, o acoperim cu un capac si din momentul in care incepe sa fiarba rasolul, il lasam 30 de minute pe foc.
Dupa acest timp, il scoatem pe o farfurie cu ajutorul unei palete, il lasam 5 minute sa se racoreasca.
Intr-un bol amestecam mustarul, sosul teryaki, 2 linguri de ulei, sare, piper si boia dulce.
Luam un penson si cu amestecul de mai sus, ungem rasolul pe toate partile.

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem bucatele potrivite.
Ungem un vas de ceramica cu cele 2 linguri de ulei ramas, punem cartofii, ii ungem si pe acestia cu sosul ramas de la rasol. Presaram putina sare peste ei.
Asezam rasolul peste cartofi.
Curatam usturoiul, il taiem pe jumatate si punem atat pe cartofi cat si pe rasol.
Rosiile cherry le asezam printre cartofi.

Acoperim vasul cu hartie de copt, apoi cu staniol (daca vasul are capac, este mai bine).
Introducem preparatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 1 ora si 10 minute.
Dupa acest timp, verificam daca este bine patruns rasolul, cartofii (la mine dupa acest timp erau bine facute toate) si le mai lasam 20 de minute in cuptor, dar descoperite.
Cand este gata, scoatem preparatul din cuptor, il lasam sa se racoreasca putin si servim.
Cu muraturi puse de noi, cu iaurt sau cu un sos care va place mult, este atat de apetisant!
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rasol afumat cu cartofi, la cuptor 459073
retete culinare - Rasol afumat cu cartofi, la cuptor 459075
retete culinare - Rasol afumat cu cartofi, la cuptor 459076
retete culinare - Rasol afumat cu cartofi, la cuptor 459077
retete culinare - Rasol afumat cu cartofi, la cuptor 459078
retete culinare - Rasol afumat cu cartofi, la cuptor 459079
retete culinare - Rasol afumat cu cartofi, la cuptor 459080

COMENTARII (27)

Rux 1

11.10.2016, 22:27

Tare bine arata...mai mult ca sigur e grozav!

ancutsa 1

11.10.2016, 22:33

Sunt asa bune legumele cu afumatura!

Rocsi 1

12.10.2016, 21:28

Ruxy, Ancutsa, va multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: