Rasturnata cu papaya

de ianculubita in Prajituri, 9 Dec 2014 | 636 vizualizari

 

Mai raman putin pe peritoriul dulciurilor, stiu e post dar sunt persoane care din motive de sanatate nu tin.
Cand am fost in Franta cu problemele mele de sanatate, mi-a recomandat medicul ca macar o data pe saptamana sa consum acest fruct; ei,l-as consuma eu ca-i foarte gustos dar de unde,ca la noi se gaseste la cateva luni o data; asa ca,atunci cand am gasit, am cumparat mai multe si dintr-una am facut si un dulce ca altfel nu se putea.

 

INGREDIENTE

  • 1 papaya
  • 6 oua
  • 100 g unt topit
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 6 linguri zahar brun
  • 1 praf de copt
  • 6 linguri zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasturnata cu papaya:

Se pregateste o spuma tare din albusuri batute cu un praf de sare, zaharul brun, se adauga galbenusurile frecate putin apoi untul topit si racit iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt, cernuta si totul se amesteca cu lingura usor

Se face un caramel din 6linguri de zahar cu 2linguri apa,se rastoarna in forma de tort,se misca forma in asa fel ca sa fie acoperita cu caramel apoi se tapeteaza fundul formei cu felii sibtiri de papaya curatata de coaja si seminte si se rastoarna aluatul deasupra; la cuptor se lasa 30 min iar dupa ce s-a racit, se rastoarna pe un platou si se toarna deasupra o glazura de ciocolata topita (optional)

 

RETETA IN IMAGINI

Rasturnata cu papaya-0
Rasturnata cu papaya-1
Rasturnata cu papaya-2
Rasturnata cu papaya-3
Rasturnata cu papaya-4
Rasturnata cu papaya-5

COMENTARII (11)

ianculubita 1

10.12.2014, 08:23

babi5 1

11.12.2014, 15:45

monik80 1

21.03.2015, 06:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20