Rata cu portocale

de irena in Rata, 22 Feb 2012 | 7789 vizualizari

 

Un fel de mancare apreciat .
Eu am ales ca si garnitura orez cu branza Philadephia si praz..

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept rata,
  • sare,
  • piper,
  • sucul a 4 portocale,
  • 2 portocale felii,
  • 1lingura zahar,
  • 150 ml vin alb demisec,
  • 25 ml ulei masline,
  • 150 ml apa. 
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata cu portocale:

Se condimenteaza pieptul de rata.

Intr o tigaie se amesteca sucul de la 4 portocale, 2 portocale felii,150 ml apa,150 ml vin, se dau in fiert si se lasa apoi la foc mic.Daca doriti sosul mai dulce se adauga 1 lingura zahar.

Intr o tigaie teflon,in 25 ml ulei masline,se caleste carnea de rata pe o singura parte timp de 12 min,apoi se lasa la racit 5-7 min si se taie in doua.Bucatile rezultate se adauga in sosul de portocale si se lasa la fiert pana scade sosul si carnea devine frageda.

Se serveste cu orez simplu,sau orez cu praz si branza Philadelphia.

TIPS-URI

1

Dupa ce am gatit rata pe o singura parte,in tigaia teflon,se inchide focul si  se adauga peste carne 8 linguri sos soia apoi se intoarce carnea cu partea negatita in sos.Se lasa 10 min,apoi tai carnea in doua si o adaugi sosului cu portocale si se continua prepararea,pana carnea devine frageda si sosul scade .

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

gaby_gabytza 1

23.02.2012, 09:51

ce frumos ai aranjat

madi_marin 1

23.02.2012, 17:09

stiu de combinatia asta, dar n-am gustat-o niciodata arata bine

mena29 1

25.02.2012, 22:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rata cu portocale