Reteta de rata cu portocale si castane

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 16 Ian 2023 | 3107 vizualizari

 

Reteta de rata cu portocale si castane este un fel de mâncare festiv, garnitura era foarte buna un amestec de cartof dulce, castane, morcovi. si ardei colorati.

Ingredientele sunt: rata, cartofi, ardei, castane.
https://www.blogulluicatalina.com/2022/12/rata-cu-portocale-si-castane.html

 

INGREDIENTE

  • 1 rață de aproximativ 2 kg
  • 1 lingura sirop de artar /miere
  • zeama si coaja rasa de la o portocala mare
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 portocala taiata felii
  • 1 yam/cartof dulce
  • 2 morcovi mari
  • 1/4 de ardel rosu
  • 1/4 de ardel verde
  • 1/4 de ardel portocaliu
  • 4 catei de usturoi
  • sare, piper
  • 3 linguri lichior de mandarine Napoléon
  • 500 gr de castane fierte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de rata cu portocale si castane:

Iata cum se prepara Reteta de rata cu portocale si castane

Taiati o portocala in felii subtiri.

Spalati cealalta portocala și radeți coaja. 

Stoarceți portocala și amestecați sucul lasat cu siropul de arțar, coaja rasa și sosul de soia.

Asezonați rața cu sare și piper și puneți-o într-o tavă de copt. 

Umpleți interiorul raței cu organele sale, felii de portocale și puțin din sosul preparat. 

Am închis rața cu 2 scobitori. 

Turnați restul de sos peste rața.  

Puneti 3-4 felii de portocala peste rață si dati la cuptorul incalzit la 170°C timp de 2h.

Dupa 40 minute am aruncat un pic din grasimea lasata si am pus in jurul ratei cartoful dulce curatat si taiat bucati, cateii de usturoi, morcovii taiati bucati si ardeii taiati lamele.

Punti sare, piper peste legume , amestecati usor.

Dati la cuptor si continuati gatirea raței .

Intoarceti legumele dupa 30 de minute si arozati rața cu lichiorul de mandarine.

Cand mai raman 10 minute am pus castanele fierte si am arozat rața si legumele cu zeama lasata.

Verificati daca este gătită rața ințepați între articulația coapsei și piept: dacă iese un suc roz, nu este inca bine gătită. 

Un timp de repaus de 2 ore este necesar, după gătire, înainte de degustare..

Scoateti legumele intr-un castron.  

Portionati rața, arozati-o cu sosul lasat si serviti-o cu legumele scoase.

Vezi si reteta de Rata pe varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de rata cu portocale si castane" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla la cuptor(nr.1)