Ratatouille

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 5 Noi 2012 | 2283 vizualizari

 

Simplitatea acestui preparat il recomanda pentru pranz sau cina, fiind bogat in arome si culori.

 

INGREDIENTE

  • o vanata mica
  • un dovlecel mic
  • un zucchini
  • jumatate de ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o cana de suc de rosii
  • o lingura de mix ierburi de Provence
  • o lingurita flori uscate de lavanda
  • 2 linguri ulei de masline
  • un ardei rosu
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratatouille:

Se soteaza ceapa taiata fin impreuna cu usturoiul feliat intr-o lingura de ulei si se asezoneaza. Se amesteca cu sosul de rosii si florile de lavanda si se lasa deoparte pentru infuzare.

Dovlecelul, zucchini si vanata ar trebui sa aiba acelasi diametru pentru a se gati uniform. Acestea se feliaza la aceeasi grosime, iar ardeiul se taie tije subtiri. 

Intr-o tava termorezistenta se aseaza uniform amestecul de sos de rosii si lavanda, iar peste, legumele feliate: mai intai o felie de dovlecel, apoi una de vanata si una de zucchini si se repeta asezarea formand un evantai circular pornind dinspre exterior spre interior. Deasupra se aseaza ardeiul si se stropeste totul cu uleiul ramas, ierburile provencale, sare si piper.

Se decupeaza un capac din hartie de copt potrivit pentru tava folosita si se aseaza deasupra legumelor.

Se introduce tava la cuptorul preincalzit la 190 de grade unde va ramane pentru 50-55 de minute pana cand apa a fost absorbita.

Pentru asezarea in farfurie, se ia o secventa destul de lunga de legume si se aseaza circular pe verticala. Deasupra se aseaza un capac format din cate o felie din fiecare leguma si se serveste cu sosul ramas in tava.

 

TIPS-URI

1

Mixul de ierburi provencale contine deja flori de lavanda, insa pentru un gust mai definit, am infuzat sosul cu o lingurita extra de flori de lavanda.

COMENTARII (14)

Sim0na 1

06.11.2012, 21:30

O am pe lista de mult timp.. Super arata!!!

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 10:34

babi5 1

27.06.2013, 21:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29