Red Velvet Cake

de diaconta in Torturi, 28 Aug 2011 | 5517 vizualizari

 

Am vrut un tort rosu si fin precum catifeaua,probabil pentru ca am vrut sa mai atenueze tristetea ca a mai trecut un an.Macar ca n-a fost un an rau,bilantul e ….satisfacator.Cel mai mult ma bucur ca sunt sanatoasa si sunt oameni dragi care-mi sunt alaturi.Cat despre tort,eeee…..nu mi-a iesit nici prea rosu,nici atat de pufos cum as fi crezut,adica din categoria „nu-i frumos dar e foarte bun”.Daca ajungeti in timp util,va servesc cu tort,sampanie si bonus ….pupici.M-am grabit putin pentru ca sunt pe picior de plecare,sper sa va fie dor de mine.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 250 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 200 gr unt
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 240 gr iaurt
  • 3 linguri suc de sfecla
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • O lingurita bicarbonat de sodiu
  • O lingurita otet

Crema:

  • 350 gr Mascarpone
  • 250 gr frisca lichida
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr ciocolata alba
  • 2 linguri sirop de lamaie
  • 10 gr gelatina
  • Visine

  Jeleu:

  • 1 plic tort gelee rosu
  • 250 ml sirop de fructe de padure
  • Frisca pentru decor

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Red Velvet Cake:

Blat:

Se amesteca faina cu cele doua linguri de cacao.Iaurtul se amesteca cu sucul de sfecla rosie.Eu nu am vrut sa folosesc colorant alimentar.

Iaurtul a avut o culoare superba,dar probabil cacaua a fost prea inchisa la culoare si a „furat” mult din nuanta rosiatica.
Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema si granulele de zahar s-au topit.Se adauga pe rand cele doua oua si se mixeaza in continuare.Se adauga si o lingura de faina pentru a pastra aspectul cremos.
Adaugam apoi pe rand cate putin iaurt si faina pana cand le incorporam in intregime.
Stingem bicarbonatul cu putin otet si il adaugam compozitiei.
Transferam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt si punem in cuptorul preincalzit pentru 30 – 35 de minute.Se face testul scobitorii.Cand aceasta iese curata blatul este gata.
Lasam sa se raceasca si il punem cateva ore la frigider,se va taia mai usor.

Crema:

Punem gelatina la hidratat in putina apa rece.
Mixam galbenusurile cu zahar pana cand se deschid la culoare si zaharul s-a topit.Punem si siropul de lamaie si punem pe baie de aburi pana cand se ingroasa.Ciocolata o rupem bucati si o incorporam in crema de galbenusuri ,amestecam pana cand se topeste.Lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit complet o punem peste crema Mascarpone si mixam foarte bine. Incalzim gelatina pe baie de aburi sau la microunde si o punem in crema.
La final amestecam usor cu frisca batuta.


Taiem blatul in doua (as fi vrut in trei dar n-am reusit,a fost prea ingust si prea sfaramicios) si asezam crema intre blaturile obtinute,dupa ce in prealabil,am pus in jurul blatului inelul formei in care am copt blatul.Dupa ce am pus jumatate din cantitatea de crema,asezam  visine,din acelea puse la pastrare in borcan pentru prajituri.Sunt mai bune ca niciodata,parca ar fi visine confiate.

Preparam jeleul din sirop si tort gelee si il punem peste blat.

Lasam sa se intareasca si ornam cu frisca.

     

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Red Velvet Cake 122844
retete culinare - Red Velvet Cake 122845
retete culinare - Red Velvet Cake 122846
retete culinare - Red Velvet Cake 122847
retete culinare - Red Velvet Cake 122848

COMENTARII (54)

diaconta 1

03.09.2011, 21:59

Multumesc muuuuuuuuuuult de tot oameni dragi sufletului meu ,urarile voastre sincere mi-au mers la suflet,nu m-am rabdat sa nu intru putin ca imi era dor de voi,apoi plec iarasi teleleu va imbratisez pe toti cu drag

cocineraviajera 1

14.10.2011, 23:57

Hop si eu, cu un "La multi ani". Cum sunt noua pe acest site, e normala intarzierea, dar ma acomodez repede.
Mi-a facut rau cu ochiul tortuletul tau sangeros. De gust nici nu mai vorbesc, nici nu vreau sa-mi imaginez, ca

diaconta 1

16.10.2011, 21:36

Cocineraviajera mi-ar placea sa-ti stiu numele
multumesc pentru aprecieri,a fost foarte bun tortul
ma bucur ca-ti place la noi si te acomodezi repede

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55