Red velvet cupcakes

de papabundetot in Prajituri, 26 Dec 2013 | 910 vizualizari

 

Pentru ca sarbatorim Craciunul,am zis sa fim si noi in ton cu culoarea acestui sezon si am facut cateva briose speciale de sarbatoare,vesele si colorate :)

 

INGREDIENTE

Am folosit:

  • 4 oua
  • 10 linguri lapte
  • 200 gr zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 400 gr faina alba
  • 2 plicuri praf de copt
  • 4 gr colorant pudra rosu
  • esenta vanilie
  • lavanda
  • 200 ml ulei

Pentru crema:

  • 250 gr branza ricota
  • 200 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Red velvet cupcakes:

Albusurile le-am separat de galbenusuri si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au triplat volumul,apoi am amestecat albusurile cu galbenusurile,am adaugat treptat laptele,esenta de vanilie,lavanda (am maruntit florile la mojar si apoi le-am adaugat), colorantul pudra,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.

Aluatul astfel obtinut l-am pus in forme si l-am dat la cuptor cam 30 min (verificati cu scobitoarea).

Dupa ce s-au copt,am lasat briosele sa se raceasca foarte bine,apoi cu o forma speciala pentru briose (cumparata de la Selgros),am scos miezul de la fiecare briosa. Am facut o crema din frisca batuta bine,amestecata apoi cu grija cu branza ricota.Am introdus crema astfel obtinuta intr-un pos si am umplut briosele.

Le-am decorat cu bucatele mici din miezul scos si o glazura verde Dr Oetker.

Pofta mare!

 

RETETA IN IMAGINI

Red velvet cupcakes-0
Red velvet cupcakes-1
Red velvet cupcakes-2
Red velvet cupcakes-3

COMENTARII (15)

laura_n

laura_n 1

26.12.2013, 19:02

big like!

Corinuta

Corinuta 1

26.12.2013, 19:51

Ce bunatati frumoase!

diaconta

diaconta 1

26.12.2013, 22:46

Chiar vesele cupcakesurile tale

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!