Reteta 100

de reisnaor_2006 in Torturi, 1 Oct 2014 | 1123 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 lg apa rece
  • 10 lg de zahar
  • 12 lg de faina
  • Crema:
  • 4 mere
  • 250 gr de frisca
  • 2 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr biscuiti simpli
  • scortisoara
  • Ornat:
  • 2 banane
  • bomonele mici
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta 100:

Blatul:

Mixam albusurile cu un praf de sare si adaugam zaharul.Adaugam galbenusurile,apa rece si amestecam usor cu o spatula,incorporam faina si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.Tapetam o forma rotunda cu unt si faina,turnam aluatul si da-m la cuptor la 180 de grade.Testam cu scobitoarea blatul.

Crema:

Merele se curata si se da prin razatoare si le calim cu un praf de scortisoara.Galbenusurile se freaca cu zaharul,se adauga merele calite,zaharul vanilat si frisca batuta.Biscuitii ii sfaramam cu mana si ii punem in compozitie si amestecam sa se lege si da-m la frigider 10 minute.

Blatul dupa ce s-a facut il taiem in doua si lasam sa se raceasca,insiropam fiecare parte cu zeama de compot de capsuni,adaugam crema,ornam cu frisca ,banane si bomboane.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Reteta 100-0
Reteta 100-1
Reteta 100-2
Reteta 100-3
Reteta 100-4
Reteta 100-5
Reteta 100-6
Reteta 100-7
Reteta 100-8
Reteta 100-9
Reteta 100-10
Reteta 100-11
Reteta 100-12
Reteta 100-13
Reteta 100-14
Reteta 100-15
Reteta 100-16
Reteta 100-17
Reteta 100-18

COMENTARII (23)

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

02.10.2014, 08:32

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

02.10.2014, 09:42

La cat mai multe retete delicioase

dantes

dantes 1

03.10.2014, 13:14

Felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!