Reteta de friptura cu buzunare pline

de Constelatialeu in Porc, 25 Dec 2023 | 1390 vizualizari

 

Asa-i cu sarbatorile astea, faci una, doua, trei porcarii din astea sau verdeturi, in functie de pofte si nevoi. Eu inca fana leguma porcu...dar asta nu inseamna ca bag in mine ca un porc si apoi sun la 112......glume de sezon......hai ca am ramas in pana de humor...sa va fie cu bine, sa va tihneasca bucatele si nu uitati sa zambiti !
 ''Retete pentru masa de Craciun''
Pentru Reteta de friptura cu buzunare pline sunt necesare ingredientele urmatoare: pulpa porc, carnati, unt, usturoi, cimbru.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Reteta de friptura cu buzunare pline
  • cca 1,200 kg pulpa de porc
  • carnat si muschi afumat ( afumat cu lemn de visin in propria batatura, inca ma tin de traditii)
  • sare grunjoasa
  • Pt.imbracat pulpa
  • cca 100 g unt cu 82% grasime
  • piper mozaic cca 50 g
  • cimbru dupa gust
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 lingurita paprika
  • 1 vas de lut
  • 1 pahar cu apa
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de friptura cu buzunare pline:

Iata cum se prepara Reteta de friptura cu buzunare pline

Bucata de pulpa am crestat-o in asa fel incat sa obtin 3 buzunare, am presarat sare peste tot, apoi m-am apucat de pasta cu care am imbracat pulpa. Am curatat si zdrobit cateii de usturoi si apoi i-am taiat marunt, am zdrobit piperul boabe si cimbrul. Intr-un castron am pus untul amestecul de piper si cimbru, usturoiul si paprica si am omogenizat bine. Am taiat bucati de carnat si muschi afumat, am pus muschiul in buzunarul din mijloc iar carnatul in buzunarele laterale. Am legat bine bucata de pulpa,  apoi am intins amestecul pe care l-am obtinut, am asezat bucata de pulpa in vasul de lut , am acoperit vasul si l-am lasat pana a doua zi dimineata . Inainte sa bag vasul la cuptor am pus in vas un pahar cu apa, am acoperit cu capacul, am bagat la cuptor vasul de lut la foc foarte mic pentru cca 4-5 ore. Cam asta a fost tot dichisul cu pulpa cu buzunare. Se poate servi atat calda cat si rece cu diverse garnituri in functie de preferinte.

Vezi si reteta de Pulpa de porc umpluta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de friptura cu buzunare pline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coaste si carnati in sos de rosii cu pilaf de orez