Pulpa de porc umpluta

de Merisor in Porc, 24 Iun 2013 | 13880 vizualizari

 

Nu pot spune decat ca a iesit o bunatate pulpa de porc umpluta cu multe legume, carne tocata si orez!

 

INGREDIENTE

  • pulpa de porc dezosata( aproximativ 2 KG)
  • 1/2 kg carne tocata amestec: vita + porc
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • radacina de patrunjel
  • 1 capatana usturoi
  • 1 ceasca orez
  • busuioc
  • cimbru
  • piper
  • boia dulce de ardei
  • 2 linguri ketchup
  • sare
  • 1 legatura patrunjel
  • 2 foi dafin
  • 150 ml ulei
  • 1 ceasca apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc umpluta:

Mai intai pregatim o pasta din putin ulei, cimbru, busuioc, sare, piper, boia de ardei.

Crestam pulpa de porc sub forma de buzunare lasand un capat netaiat sa putem umple buzunarele.

Ungem carnea cu pasta pregatita si pe interior si pe exterior si o dam la rece pana pregatim umplutura, acoperita cu o folie.

Pentru umplutura tocam legumele cubulete si le punem la calit in putin ulei si o lingurita apa, adaugam putina sare si foile de dafin, iar cand aproape s-au patruns punem carnea tocata, si lasam pe foc pana se rumeneste putin, mestecand din cand in cand, apoi punem orezul spalat si scurs si mai lasam cateva minute pana incepe sa isi mareasca volumul.

Stingem focul, scoatem foile de dafin, asezonam cu condimente si sare si adaugam patrunjel tocat. Lasam la racit dupa care umplem cu acest amestec buzunarele pulpei de porc si legam cu snururi de silicon sau cu sfoara pentru a nu se imprastia.

Punem intr-un vas de yena cu capac putina apa si ulei si asezam in el pulpa de porc pe care o intepam din loc in loc cu varful unui cutit.

Acoperim ( eu am acoperit cu staniol, pentru ca nu s-a mai inchis capacul) si dam la cuptor pentru pentu 40 minute la 200 grade.

Pe la jumatatea timpului intoarcem carne pe partea cealalta pentru a se prepara uniform avand in vedere ca o parte va sta in lichid si cealalta nu.

Spre final, luam capacul si ungem suprafata carnii cu ketchup si mai lasam la cuptor pana se rumeneste bine si se formeaza o crusta frumos colorata.

Foarte bun a iesit!

Baietii mei au servit cu sos iutel de la Bunatati din Natura.

 

 

TIPS-URI

1

Daca umplutura este zemoasa se va scurge inainte de a umple pulpa de porc cu ea.

2

Se poate adauga in umplutura si un ou crud sau mai multe pentru a nu se imprastia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc umpluta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc impanata cu usturoi si carnat afumat