Reteta de pandispan cu visine

de susu in Prajituri, 3 Mai 2010 | 49047 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 275 gr faina
  • 275 gr zahar
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 5 linguri apa clocotita fiarta
  • 2 linguri lichior de cocos
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 300 gr visine, capsuni sau caise.  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de pandispan cu visine:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin crema. Se adauga pe rand 5 linguri de apa clocotita fiarta si se mixeaza dupa fiecare lingura adaugata. Se pune si zaharul vanilat.Daca doriti un blat mai pufos si aerat faina se cerne de doua ori dupa ce a fost masurata Adaugam toata faina dintr-un foc si amestecam de cateva ori cu lingura de lemn, apoi adaugam in doua transe albusurile batute bat cu 2 linguri de zahar pudra(amestecam de jos in sus ca sa nu se lase).



Punem aluatul in tava unsa si tapetata ( eu folosesc tava cuptorului) iar pe deasupra visinele intregi fara samburi, capsunile taiate in doua daca sunt mari sau caisele tot pe din doua sau felii in functie da marimea lor. Bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute(in primele 15 minute nu deschidem cuptorul) Dupa 30 minute se face testul cu scobitoarea in locul unde este numai blat fara fructe. A nu se lasa mai mult de 35 minute pentru ca se va arde in partea de jos. Dupa racire se scoate din tava si se pudreaza cu putin zahar pudra pentru aspect si apoi se taie.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de pandispan cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

madi_marin 1

04.05.2010, 13:36

ce mult imi place prajiturica asta......e delicioasa.....de-abia astept sa apara visinele.....

ela 1

04.05.2010, 18:13

si noua ne facea mama in copilarie ceva asemanator

elena1988 1

10.03.2011, 16:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post