Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura

de Constelatialeu in Bulion, 20 Sep 2023 | 2107 vizualizari

 

Pentru ca am fost rasfatata de roadele gradinii mele, rosiile fiind vedete ( nu mai zic ca asta-i ultima tura culeasa, gradina mereu ma surprinde placut, inca sunt rosii verzi doar gata sa se inroseasca) am ales pe cele mari , frumoase , ca sa le mancam, iar pe cele mai ''uratele'' le-am transformat intr-un suc mai grosut. Initial nu asta mi-a fost intentia, dar cand ma apuca migaleala profit de ea......si am ajuns sa fac un suc mai gros pe care l-am pus in borcanele cu gandul ca atunci cand fac o pizza sa-l imbunatatesc cu cimbru, busuioc sau alte condimente care ne plac, sau sa trantesc un sos la friptura adaugand piper si usturoi pisat.In fine, exista o sumedie de posibilitati sa fie folosit.
Pentru Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura sunt necesare trei ingrediente: rosii, sare si zahar.

 

INGREDIENTE

  • rosii din gradina mea (din astea am avut, cu astea am prestat) nu le-am cantarit, din cate am avut din ele am facut sucul
  • sare dupa gust
  • zahar doar daca este nevoie, la mine nu a fost ca rosiile au fost dulci
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura:

Iata cum se prepara Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura

Mai intai am cules rosiile, pe cele mari si frumoase le-am pastrat sa le mancam asa crude, sa ne mai bucuram de gustul lor.

Pe restul le-am spalat, am pus o cratita cu apa pe foc si am oparit rosiile. Le-am scos din apa si le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am descojit si le-am dat prin blender.

Produsul obtinut prin blendare l-am pus intr-o oala de 10 l, cred ca au fost cca 7-8 l cu aproximatie. Am pus oala pe foc la foc mare la inceput, pana cand a inceput sa fiarba, apoi am redus focul spre mic si am lasat sa scada cam o palma si jumatate.

Spre final am adaugat sare dupa gust si zahar (daca e nevoie, la mine nu a fost ), am mai lasat sa fiarba 10 min, apoi am luat borcanele spalate si uscate, am asezat o palnie larga deasupra borcanului, am asezat o strecuratoare mai deasa si am turnat din amestec in sita, cu o lingurita am amestecat pana au ramas doar semintele. Am procedat asa pana cand am terminat tot amestecul.

Am obtinut 7 borcanele de diverse dimensiuni, imi place sa folosesc borcane diferite.

Am incins bine cuptorul, am stins focul si am bagat in cuptor borcanele calde, le-am lasat pana a doua zi cand le-am depozitat in beci, le-am dat instructiuni precise sa stea cumintele pana le vine randul sa fie folosite.

Sper sa va fie de folos ce am facut eu aici !

Vezi si reteta de Sos napoletan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de sos de rosii pentru pizza sau friptura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

- Andreea - 1

26.09.2023, 12:30

Rocsi 1

29.09.2023, 20:29

Cel mai bun sos de rosii este cel facut in casa, cu rosii aromate de gradina! O minunatie care merge la foarte multe preparate!

Panacris 1

30.09.2023, 16:17

Superrr! Bravo!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii cu ardei