Risotto cu ciuperci

de ElenaGhivnici in Mancaruri de legume, 31 Iul 2013 | 2901 vizualizari

 

Astazi va voi prezenta reteta mea de risotto,sper sa va placa!!!Sa aveti pofta!!!

 

INGREDIENTE

  • o caserola de ciuperci champignon(500 gr-1 kg)
  • 2 cani orez pt risotto
  • 2 cepe mari
  • 2 catei de usturoi
  • 5 linguri de ulei de masline
  • o lingurita de cimbru
  • o lingurita de patrunjel tocat
  • sare dupa gust(o lingurita de Secretul gustului de legume)
  • piper
  • 2 morcovi
  • 25 gr unt
  • 50 gr parmesan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci:

Mai intai de toate pregatim supa sau zeama pentru orez dintr-o ceapa taiata in patru si doi morcovi impreuna cu secretul gustului si patrunjelul tocat marunt,puse toate la fiert,cam sase cani de apa la 2 cani de orez si le lasam sa fiarba la foc mic.

Separat curatam ciupercile le taiem dupa cum dorim si le punem la calit in uleiul de masline impreuna cu un catel de usturoi,tocat marunt si cimbru,le lasam pana scade toata apa si apoi le scoatem intr-un castron.In cratita in care vrem sa facem risotto punem celelalte doua linguri de ulei de masline,adaugam o ceapa taiata marunt si un catel de usturoi ,le lasam sa se caleasca putin si adaugam orezul,cand acesta devine translucid se adauga un polonic din supa ,se amesteca usor pana scade supa si se adauga ciupercile si continuam sa adaugam cate un polonic de supa pana la fierberea orezului,sa avem grija ca orezul sa nu devina pastos,sa ramana putin al dente.Cand orezul este gata se ia de pe foc si se adauga untul si parmesanul si se amesteca usor,se acopera cateva minute si se serveste cald ,eu presar si putin piper pe deasupra.

Va garantez ca este o mancare foarte delicioasa si satioasa!!!

 

TIPS-URI

1

optional inainte de a adauga primul polonic de supa se poate pune un pahar cu vin alb

COMENTARII (13)

Andreea Caroline 1

01.08.2013, 21:30

Foarte bun

ElenaGhivnici 1

02.08.2013, 14:55

Krystyan Trendy 1

14.01.2014, 08:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04