Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 5 Oct 2016 | 418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 cani cu orez pentru risotto
  • 1 ceapa mica
  • 250 gr ciuperci
  • 200 gr carnati proaspeti
  • 1 catel usturoi
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 1 cub de unt
  • parmezan ras
  • 1 pahar vin alb
  • 1 cub knorr de pui sau supa de pui
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti:

Cand pregatim risotto trebuie sa amestecam mereu  pana e fiert si cremos si adaugam treptat supa pe masura ce seaca lichidul .

Initial tocma ceapa marunt si ocalim cu un catel de ustutoi  si ulei de masline. Cand capata culoare aduagam carnatul proaspat taiat bucati mici si curatat de pielita. Lasma sa se rumeneasca si sa capete o culoare frumoas aapoi aduagam ciupercile spalate si feliate. Eu am folosit ciuperci albe champignon. Amestecam si lasma sa se inmoaie putin apoi aduagam orezul. Amestecam bine cc 2 minute si turnam vinul. Amestecam din nou pana se evapora putin si punem sare, piper alb macinat si turnam cu polonicul din lichid cat sa treaca putin peste orez si amestecam des, adaugand iar si iar supa fierbinte (trebuie sa fie merue fierbinte) pe masura ce scade pana orezul e fiert si devine cremos. La final aduagam untul si amestecam , apoi parmezanul ras. Punem capacul si servim fierbinte , adaugand deasupra inca putin parmezan ras.Nu uitati un vin bun alaturi.

 

RETETA IN IMAGINI

Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti-0
Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti-1
Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti-2
Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti-3
Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti-4
Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti-5
Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti-6
Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti-7
Risotto cu ciuperci si carnati proaspeti-8

COMENTARII (11)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

06.10.2016, 15:39

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

06.10.2016, 21:55

anca_rm

anca_rm 1

07.10.2016, 09:49

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!