Rolls Cinnabon

de Miha in Dulciuri, 25 Mar 2010 | 2525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 240 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • 2 oua
  • 2 si 1/2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 4 cani faina
  • Umplutura:
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • 2-3 linguri scortisoara
  • Glazura:
  • 100 g unt
  • 150 g branza Almette
  • 150 g zahar pudra
  • nuci
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rolls Cinnabon:

Aluat:

Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga apoi zaharul, ouale, untul moale, sarea si faina. Se framanta aluatul pana devine elastic, dar usor lipicios. Se acopera si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se rastoarna pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Se unge cu unt si se presara cu zahar si scortisoara, cat mai uniform posibil. Se ruleaza cat mai strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm.

Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut in jur de jumatate de ora. Se coc la foc mediu, pana se rumenesc.

Glazura:

Crema de branza Almette se mixeaza cu untul moale si cu zaharul pudra, pana se obtine o crema pufoasa si delicioasa. :)

Se scot rulourile din cuptor si, fierbinti, se acopera cu grazura, iar peste grazura se presara nuca maruntita.

Absolut delicioase! Gabriela sa traiesti si sa-nfloresti, ca esti o comoara la casa omului. :))

 

 

TIPS-URI

1

taierea rulourilor cu ata este indicata, deoarece se taie perfect , iar straturile raman distincte

RETETA IN IMAGINI

Rolls Cinnabon-0
Rolls Cinnabon-1
Rolls Cinnabon-2
Rolls Cinnabon-3
Rolls Cinnabon-4
Rolls Cinnabon-5

COMENTARII (11)

chety

chety 1

26.03.2010, 13:19

ce bine arata cred ca este foarte bun

Oana

Oana 1

26.03.2010, 17:23

MMM, ce-mi plac! stiu ce sa-i azi lui Cata sa-mi cumpere din noul Mall Mama, ce bune sunt!

gaby_duceag

gaby_duceag 1

02.04.2010, 23:26

astea nu le vazusem,grozave!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!