Rosii umplute

de vasimur in Porc, 18 Noi 2021 | 4127 vizualizari

 

Roșioare umplute? De ce nu?! Mama mea făcea des așa ceva și ne plăceau foarte mult. Sunt extrem de delicioase, se prepară ușor și repede.

 

INGREDIENTE

  • 10-12 roșii, nu prea mari
  • 500-600 g carne tocată, de porc (poate fi și în amestec, carne de porc și de vită)
  • 1 ceapă mare
  • 1 pahar ras cu orez
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce sau iute, după gust
  • 1 ou (opțional)
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rosii umplute:

Se alege orezul, se spală după care se pune într-o sită la scurs. Curățăm ceapa și roșiile de codițe și le spălăm bine. Pe partea cu codiță, decupăm roșiile la rotund și cu o linguriță mică, îndepărtăm miezul din interior. Tocăm ceapa mărunt. Încingem uleiul într-o tigaie (3-4 linguri) și prăjim ceapa. După ce se inmoaie ceapa, punem orezul și miezul de la roșii, tăiat mărunt și le călim împreună, cam 10-15 minute (până ce scade zeama de la roșii!), amestecând ca să nu se prindă de fundul tigăi. Când este gata, se ia tigaia de pe foc și se lasă la răcit. După ce ceapa s-a răcit, o amestecăm cu carnea tocată și eventual un ou. Puteți să nu puneți ou dar dacă carnea este mai grasă, e bine s-o faceți deoarece leagă mai bine compoziția! Mama mea punea mereu un ou în compoziția de sarmale, ardei umpluți sau roșii umplute. Condimentăm cu sare, piper și boia dulce, după gust.

 

Observație: Dacă se dorește, se mai poate pune pastă de tomate, sau suc de roșii, în compoziție și se amestecă bine.

Umplem roșiile cu compoziția deja pregătită și le așezăm într-un vas potrivit, în așa fel încâ să nu se răstoarne. Turnăm apă până ce le acoperă și le punem să fiarbă, la foc mic, cu capacul pus. Când sunt gata, oprim focul și lăsăm să se răcească, fără să îndepărtăm capacul.

Servim roșiile umplute, cu sau fără smântână, cum ne place.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Dacă vă place, puteți folosi boia de ardei iute.

2

Puteți să folosiți o lingură de pastă de tomate sau un pahar de suc de roșii, dacă nu aveți roșie proaspete.

3

Aveți grijă să nu ardeți ceapa, în caz contrar devine amară.

4

Puteți să nu căliți și orezul împreună cu ceapa și roșiile și să-l puneți odată cu carnea.

5

Puteți să nu puneți ou dar dacă carnea este mai grasă, e bine s-o faceți deoarece leagă mai bine compoziția!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rosii umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

20.11.2021, 21:07

Tare gustoase ies aceste rosii umplute!

miki_a 1

22.11.2021, 00:05

Delicioase! 😋😋😋

Anett 1

02.12.2021, 15:16

Super reteta!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ostropel moldovenesc, din carne de porc