Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar

de anca_rm in Dulciuri, 28 Mai 2015 | 627 vizualizari

 

Este o reteta inspirata din Cartea regala de retete , dar nu am respectat-o intocmai . Este cu green sugar si a fost un succes , fiind o chestie mai altfel . Se poate servi cu frisca .

 

INGREDIENTE

  • -750 gr rubarba
  • -coaja de la o lamaie
  • -100 gr green sugar
  • -750 ml vin spumant
  • -10 gr gelatina
  • -apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar:

Curatati tijele de la rubarba si indepartati frunzele. Frunzele de rubarba nu sunt bune de mancat.

Intr-o oala puneti cam 500 ml apa si cand da in clocot adaugati rubarba si coaja de lamaie taiata fasii sau razuita . Aici mai puteti adauga zahar sau indulcitor daca doriti , dar eu nu am pus.

Lasati sa fiarba cam 2 minute , doar cat sa se inmoaie putin rubarba. Strecurati si lasati deoparte.

Dizolvam gelatina in putina apa rece .

Intr-o alta oala puneti la incalzit  vinul spumant impreuna cu indulcitorul Green Sugar. Este foarte important sa folositi un vin spumant bun , sau care va place  si de preferinta dulce sau demisec.

Nu o lasati sa fiarba , doar sa se incalzeasca . Cand e calda adaugam gelatina dizolvata in apa si amestecam energic pana cand gelatina se topeste si se incorporeaza bine in vin.

Oprim focul .

In 6 pahare impartim rubarba si peste ea turnam vinul spumant . Lasam sa se raceasca  la temperature camerei si apoi punem la frigider .

Este foarte bun daca folositi un vin spumant bun . 

 

TIPS-URI

1

green sugar poate fi inlocuit cu zahar

2

gustati ca sa vedeti cat de dulce este si mai adaugati indulcitor/zahar

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar 382945
retete culinare - Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar 382946
retete culinare - Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar 382947
retete culinare - Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar 382948
retete culinare - Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar 382949
retete culinare - Rubarba cu jeleu de sampanie si Green Sugar 382950

COMENTARII (17)

Rocsi 1

28.05.2015, 19:43

poa 1

28.05.2015, 21:46

Andra_Constantinescu 1

29.05.2015, 07:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S