Rulada cu banana si ciocolata

de rafaela in Prajituri, 18 Ian 2013 | 1393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri de zahar tos
  • 4 oua (galbenusuri si albusuri în vase separate)
  • 4 linguri de faina
  • 1 pachet de praf de copt
  • ingrediente pentru crema
  • 1 litru de lapte
  • 3 linguri de faina
  • 4-5 linguri de zahar tos
  • 2 oua
  • Daca doriti ciocolata,
  • 1-2 linguri de cacao
  • 2 banane
  • nuca de cocos sau nuci pisate.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu banana si ciocolata:

4 linguri de zahar 4 galbenusuri de ou si se bat cu mixerul. Intr-un castron separat se amesteca 4 linguri de faina cu 1 lingurita praf de copt. 4 albusuri de ou într-un alt castron, amestecati pana cand se formeaza spuma. Se amesteca în ou albusul de ou indulcit. Amesteca, se adauga incet faina.

Se pune hartie de copt pe tava si se unge cu putin ulei. Se toarna aluatul cu o lingura. Se baga la cuptor, la 170 C si se lasa pana se rumeneste. Dupa ce este copt aluatul il scoateti si il faceti rulou cu hartie de copt unsa cu ulei. Dupa ce ati obtinut ruloul il infasurati cu un prosop umed dar sa fiti atenti sa nu il infasurati prea strans, ca se poate rupe.

Pregatirea cremei: 3 linguri de faina, 4-5 linguri de zahar tos, 2 oua si 1-2 linguri de cacao. Puneti toate aceste ingrediente intr-o craticioara mica si turnati incet lapte rece si amestecati.

Desfaceti acum incet ruloul si turnati multa crema. Mai mult de jumatate din crema trebuie sa o introduceti in rulou. Pe lungimea ruloului se adauga cele 2 banane curatate dupa care il faceti din nou rulou. Dinnautru va iesi crema si o luati cu o lingura si turnati pe deasupra si pe langa rulou. Pe deasupra se pot pune dupa dorinta nuci pisate, fistic sau nuca de cocos.

Puneti la frigider pana se raceste dupa care puteti servi . Pofta buna .

 

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L