Rulada cu ciocolata

de susu in Dulciuri, 8 Apr 2010 | 4826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:  
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar brun
  • 2 linguri de cacaoa
  • 3 linguri de faina
  • 1 esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • ½ lgta coaja de portocala
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 lingura stafide
  • 2 linguri cognac alexandrion
  • crema:  
  • 160 g unt
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 1 ciocolata cu stafide poiana
  • 1 esenta de rom
  • 3 linguri de frisca    
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ciocolata:

Separam galbenusurile de albusuri. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zahar, sare si ½ lgt coaja de portocale. Se hidrateaza stafidele in rom si cognac pentru 15 minute. Se amesteca galbenusurile cu albusurile, stafidele cu tot cu cognac, esentele, nuca si la sfarsit faina si cacaoa cernute. Se amesteca de cateva ori de jos in sus, se pune aluatul in tava cuptorului tapetata si se da la cuptor pentru 30 minute.

Mod de preparare crema:

Se freaca untul spuma cu zaharul si esenta de rom. Se topeste ciocolata pe baie de aburi si se adauga la unt. Se amesteca bine. Blatul inca cald se rastoarna peste un prosop umed, se unge hartia de copt cu pensula inmuiata in apa rece pentru a se desprinde usor. Se scoate hartia dupa care se ruleaza cat e inca cald. Se lasa pana se raceste dupa care se umple cu crema si se ruleaza inapoi. Se pune in folie alimentara si se da la rece pentru cateva ore. Se orneaza dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Sylvia 1

09.04.2010, 09:06

Excelent arata !!!!

Rocsi 1

09.04.2010, 10:56

ce bine iti iesi

nadina73 1

09.04.2010, 19:00

super bine arata felicitari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Dobos