Rulada cu crema de branza si scortisoara

de Miha in Prajituri, 8 Feb 2012 | 2195 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua mari
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic Crem Ole de ciocolata
  • esenta de rom
  • Crema:
  • 150 g crema de branza Almette cu smantana
  • 100 g unt moale
  • 100 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • Glazura:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de branza si scortisoara:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu ulei si esenta de rom, apoi se toarna peste bezea. Se amesteca usor, la viteza cea mai mica a mixerului.  La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.

Se toarna aluatul intr-o tava  (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pentru cca 20 minute. Se scoate blatul pe un gratar, cu tot cu hartie de copt si se lasa la racit. 

Crema:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos, ca o crema. Se adauga crema de branza si se mixeaza pana se omogenizeaza foarte bine. La sfarsit se pune scortisoara si se omogenizeaza.

Crema se pune peste blatul racit, se niveleaza, apoi rulam blatul pe lungime cat mai strans posibil. Punem rulada pe un platou si dam la frigider pana pregatim glazura.

Glazura:

Ciocolata se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam si lasam la racit, pana crema incepe sa se intareasca.  

Eu am grabit putin procesul si am dat putin la congelator. 

Crema se mixeaza putin cu mixerul, pana devine pufoaa, apoi se intinde peste rulada.

Se orneaza cu bilute de ciocolata si se portioneaza dupa dorinta.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu crema de branza si scortisoara-0
Rulada cu crema de branza si scortisoara-1

COMENTARII (63)

MIUTA

MIUTA 1

10.02.2012, 11:28

Am pus reteta la favorite.
Foarte bine arata si cred ca e tare buna

inaatcee

inaatcee 1

11.02.2012, 21:39

cu ce pot inlocui Ole de ciocolata ? Nu sint in RO, si as vrea sa fac aceasta reteta.

Miha

Miha 1

12.02.2012, 11:44

Cu orice alta budinca ce se prepara la rece.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!