Rulada cu crema de vanilie

de stefy_a in Prajituri, 10 Sep 2016 | 313 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua (mai mari, in cazul in care folositi tava de la aragaz, asa cum am folosit-o eu)
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 4 miezi de nuca rupti bucatele mici
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic praf de budinca cu gust de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • ornamente colorate de la Dr. Oetker sau 5-6 linguri nuca macinata pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de vanilie:

Blat: 
- se separa albusurile de galbenusuri
- albusurile se bat spuma, ca de bezea, cu un praf de sare si zaharul
- peste ele se adauga galbenusurile

- se amesteca usor cu o lingura de lemn, apoi se adauga uleiul, nuca si faina cernuta si se amesteca totul, usor, de jos in sus pana se incorporeaza bine faina si rezulta un amestec omogen
- compozitia rezultata e toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, in cuptorul preincalzit, cca.15 minute sau pana cand se rumeneste usor
- se rastoarna apoi pe un prosop umed si se desprinde cu grija hartia de copt
- se ruleaza in prosop si se lasa asa pentru a-si pastra forma, pana cand e gata crema

Crema de vanilie:
- se pregateste budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca in loc de 500 ml lapte se folosesc doar 300 ml pentru a iesi o budinca de consistenta mai groasa
- se lasa la racit (acoperiti-i suprafata cu folie transparenta pentru a nu face pojghita)
- cand s-a racit budinca, se bate frisca lichida foarte bine si se amesteca cu budinca
- se unge blatul cu jumatate din crema de vanilie si se ruleaza, din nou, cu atentie

- se da la rece 2 ore dupa care se acopera rulada cu restul de crema si se presara deasupra, cat mai uniform, nuca macinata sau ornamente colorate Dr. Oetker sau ce doriti voi :P

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu crema de vanilie-0
Rulada cu crema de vanilie-1

COMENTARII (3)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

10.09.2016, 11:31

diaconta

diaconta 1

14.09.2016, 23:00

cred ca a fost foarte gustoasa

deyutzky

deyutzky 1

17.09.2016, 18:31

ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!