Rulada cu crema de vanilie si banane

de Criss in Prajituri, 29 Iul 2014 | 8402 vizualizari

 

O reteta extrem de simpla si rapida.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -2 linguri ulei
  • -4 linguri faina
  • Pentru crema:
  • -1 plic crem Ole de vanilie
  • -220 ml lapte
  • -200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de vanilie si banane:

Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul si galbenusurile si se amesteca bine, apoi se adauga faina, amestecand usor cu lingura pana se inglobeaza. Se toarna amestecul pentru blat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu pentru rulade folosesc intotdeauna tava de la aragaz. Se coace blatul 14 minute (dupa cuptorul meu :) ). In tot cazul cand incepe sa devina auriu pe margini, e gata. Eu niciodata nu aplic metoda cu rulatul blatului intr-un prosop umed, pentru ca am patit-o o data. De atunci las blatul cateva minute sa se racoreasca, apoi desprind hartia si cand rulada s-a racit, pun crema si rulez eventual ajutandu-ma de hartia de copt.

Pentru crema se pun toate intr-un bol si se mixeaza pana devine o crema spumoasa . Se pune crema pe blat si se intinde uniform, se pun doua banane si se ruleaza strans. Se pune rulada in frigider o ora dupa care se orneaza dupa preferinta, in cazul de fata cu ciocolata topita si frisca.

(Se poate face orice crema de vanilie, eu am apelat la varianta de criza :D)

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu crema de vanilie si banane-0
Rulada cu crema de vanilie si banane-1
Rulada cu crema de vanilie si banane-2
Rulada cu crema de vanilie si banane-3
Rulada cu crema de vanilie si banane-4
Rulada cu crema de vanilie si banane-5

COMENTARII (19)

anca_rm

anca_rm 1

30.07.2014, 10:12

simplu si bun

Criss

Criss 1

30.07.2014, 10:41

MOKUSKA

MOKUSKA 1

30.07.2014, 17:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24