Rulada cu ficat de curcan

de mamaieelena in Curcan, 11 Mai 2012 | 2822 vizualizari

 

De cand am vazut la rocsi rulada am dorit sa o fac si eu si iata cum?
Multumesc rocsi.

 

INGREDIENTE

  • 500g ficat de curcan
  • 8 oua
  • 4 linguri cu gris
  • 20 buc.masline negre (aproximativ)
  • 3 linguri cu seminte crude de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1 lingura si jumatate patrunjel verde tocat
  • 1 lingura si jumatate marar verde tocat
  • 5 sferturi de gogosar murat rosu
  • 4 cepe medii
  • 1/2 ardei gras capia verde
  • 1 lingura de telina tocata
  • 150 g smantana
  • 1 morcov potrivit(150g)
  • 50ml.ulei pentru prajit
  • 1 pachet cu foietaj de 270 g
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu ficat de curcan:

Ficatul se taie bucati ceva mai mici ,se spala si se pune intr-o sita la scurs. Legumele se curata si se toaca julienne, ceapa, morcovul, telina, ardeiul si se pun in uleiul incins din wok. Se lasa la calit, se adauga sare si putin piper. Cand legumele sunt putin moi se pune ficatul peste ele lasand sa se patrunda putin. Se da deoparte la racit, dar intre timp se pregatesc celelalte; maslinele spalate si scurse bine de apa, gogosarul taiat fasii pe lungimea lui. Cand compozitia din wok s-a mai racit se vor adauga si celelalte ingrediente. La sfarsit insa trebuie gustat de sare si piper daca mai este necesar tinanad cont de faptul ca legumele sunt dulci.

Intr-o tava de cozonac se pune foaia de foietaj si se taie surplusul de aluat, cu un polonic se pune din compozitie repartizand ficatul egal pe suprafata tavii. Se da la cuptorul incins la 200 grade 45 de minute, dar cand este rumen pe deasupra si aluatul se desprinde de tava este gata.

Se da la rece si numai cand este complet rece se poate taia si servi. Este foarte gustos.

 

TIPS-URI

1

Eu am tava de cozonac mai mica si a trebuit sa mai pun intr-o mica craticioara ce a mai ramas din compozitie

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu ficat de curcan 162216
retete culinare - Rulada cu ficat de curcan 162217

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

14.05.2012, 20:20

multumesc gina

Alinutza80 1

21.05.2012, 12:32

bun

Toamna07 1

23.05.2012, 18:30

Arata minunat !ESTE DE FAVORITE !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55