Rulada cu gem de prune Iri

de Alinutza80 in Prajituri, 24 Mar 2012 | 1251 vizualizari

 

Am incercat si eu Rulada cu magiun a d-nei Iri, dar mie nu mi-a iesit asa de frumoasa, dar a iesit buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 cub de drojdie
  • 2 lingurite de zahar + 1 lingura de zahar
  • 1 ou
  • 1 pahar lapte
  • 1 cana de apa calda
  • 3 linguri ulei
  • faina cat cuprinde
  • gem
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de prune Iri:

Se face o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, o cana de apa calda si 3 linguri de faina. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, apoi se adauda peste faina impreuna cu laptele, oul, o lingura de zahar si uleiul.

Se framanta un aluat usor de modelat care se lasa la crescut.

Dupa ce a crescut se imparte in doua (din acest aluat ies doua rulade). Se intinde o parte din aluat, se unge cu gem si se ruleaza. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi facem si cealalta rulada si o asezam tot in tava (eu am facut in tava de la aragaz si au avut loc amandoua).Cat se incinge cuptorul se mai lasa la crescut, apoi bagam la cutor pentru aproximativ 40 minute.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada  cu gem de prune Iri-0
Rulada  cu gem de prune Iri-1
Rulada  cu gem de prune Iri-2

COMENTARII (15)

MIUTA

MIUTA 1

26.03.2012, 18:40

Imi place

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:43

bun,bun

Alinutza80

Alinutza80 1

27.03.2012, 17:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!