Rulada cu lamaie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 30 Iun 2010 | 1879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -5 oua
  • -150 g faina
  • -150 g zahar
  • -1 lingurita praf de copt
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 lingura apa calda
  • Crema:
  • -1 ou
  • -200 ml lapte
  • -3 linguri amidon
  • -1/2 plic gelatina
  • -zeama de la o lamaie
  • -100 ml frisca

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu lamaie:

Blatul:

Ouale se bat spuma,se adauga zaharul si zaharul vanilat si se continuua mixarea.La sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt si daca este nevoie 1-2 linguri de apa calduta.Se toarna in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt si se da pentru aprox.15 min.(eu am vrut la inceput sa fac un strat de ciocolata si apoi sa pun crema pentru a-i da un aspect mai interesant,dar apoi mi-a venit ideea sa-l lasa sa se arda putin,am curatat si am obtinut ceva interesant zic eu).Blatul se rastoarna pe un prosop umed pe carew am pus zahar si se ruleaza cu grija!

Crema:

Laptele se pune la fiert.Oul se mixeaza cu zaharul si apoi se adauga amidonul.Cand laptele este caldut se toarna peste amestecul de ou si se omogenizeaza.Se muta totul in vasul in care a fiert laptele si se pune pe foc mic la aragaz,amestecand continuu pana se ingroase ca o budinca.Se lasa la racit.Gelatina hidratata in zeama de lamaie se dizolva pe baie de aburi sau la microunde si se adauga cremei,omogenizand.Cand se raceste se adauga frisca batuta si se intinde pe blat,apoi se ruleaza cu grija si se da la frigider.Se poate orna cu frisca,zahar pudra,ciocolata.dar eu am lasat-o asa ca nu am mai apucat si era pt noi in casa

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada cu lamaie-0
Rulada cu lamaie-1
Rulada cu lamaie-2

COMENTARII (9)

ana 1

01.07.2010, 07:58

Arata excelent

adry88 1

07.07.2011, 17:16

ce grozav arata

Panacris 1

02.08.2015, 10:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41