Rulada cu mar

de Gherca Daniela in Dulciuri, 5 Mai 2015 | 668 vizualizari

 

Un desert rapid si foarte bun in orice parte a zilei!

 

INGREDIENTE

  • 4-5 mere
  • 4 linguri de zahar sau dupa gust pentru umplura de mere
  • 1 lingurita de zahar vanilat( se poate inlocui cu scortisoara)

Aluat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri de faina
  • un praf de sare
  • Pentru un plus de aroma am pus esenta de rom si vanilie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu mar:

Umplutura: Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare si le punem pe foc impreuna cu zaharul si vanilia/scortisoara. Lasam pe foc, amestecand din cand cand pana scade tot siropul de la mere. Dam deoparte sa se racoreasca, iar intre timp ne ocupam de aluat:

Sepram ouale, galbenusurile le batem bine cu zaharul pana devine o crema albicioasa. Albusurile le batem bine cu un praf de sare, pana devin o spuma tare, unim cele doua compozitii, mixam, intre timp adaugam romul si vanilia dupa gust si la final punem faina amestecata cu bicarbonatul, mixam pana incorporam bine totul.

Intr-o tava, punem hartie de copt, deasupra asezam uniform umplutura de mere, iar peste punem compozitia de aluat, nivelam bine toata suprafata si o bagam la cuptor pentru cca. 30-35 minute pana aluatul este usor rumen.

Cand este gata, o rasturnam pe un prosop umed, scoatem hartia de copt apoi o rulam usor cat timp este inca fierbinte si o lasam sa se raceasca in prosop. 

Dupa ce s-a racit o pudram cu zahar pudra.

 

 

TIPS-URI

1

Ideal ar fi o tava mai lata si mai mare pentru ca rulada sa nu fie grosuta.

2

Se poate face cu diverse umpluturi: Branza, fructe

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulada cu mar 379086
retete culinare - Rulada cu mar 379087
retete culinare - Rulada cu mar 379088
retete culinare - Rulada cu mar 379089
retete culinare - Rulada cu mar 379090
retete culinare - Rulada cu mar 379091
retete culinare - Rulada cu mar 379092

COMENTARII (28)

Micutza Luana 1

06.05.2015, 11:59

ar merge acuma cu o cafeluta

mirela0911 1

06.05.2015, 14:57

E delicioasa!

Gherca Daniela 1

06.05.2015, 15:16

Mersi fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D