Rulada cu sunca si branza de capra

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2016 | 2569 vizualizari

 

A iesit o rulada asa de buna cu un blat moale, completat cu branza si sunca, ce mai, perfecta pentru masa de Revelion!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 1 kg faina
  • 1 lgt sare
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • lapte cat cuprinde
  • 50 ml ulei

Pt. umplutura:

  • 400 g branza de oaie
  • 2-3 lg smantana
  • 1 ou
  • sare, piper
  • 10-12 felii sunca
  • 1 ardei gras rosu
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu sunca si branza de capra:

Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea si se amesteca. Se face o gaura in mijloc si se pune drojdia zdrobita. Se adauga peste drojdie 1 lgt zahar si cca 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin apoi se lasa 5-10 minute sa dospeasca. Dupa ce a crescut se toarna uleiul si aproximativ 400 ml lapte caldut. Se amesteca dinspre interior spre exterior cuprinzand pana la final toata faina. In cazul in care mai este nevoie se mai adauga lapte caldut. Se framanta un aluat moale dar nelipicios. Se pune la dospit intr-un loc calduros si fara curenti de aer. 

Intre timp se prepara umplutura. Se amesteca branza cu oul si smantana. Se mai adauga sare dupa gust si piperul. Gogosarul se spala si se taie cubulete.

Dupa ce si-a dublat volumul aluatul, se imparte in doua. Se ia o parte si se intinde pe masa cu putin ulei, intr-o forma dreptunghiulara. Se unge toata suprafata cu jumatate din crema de branza. Pe una din margini, pe lungime, se aseaza sunca una langa cealalta, se pune pe mijloc gogosar rosu dupa care se ruleaza cat mai strans, pe lungime. Se pune pe tava tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel si cu cealalta parte de aluat si cu restul ingredientelor. Se mai lasa sa creasca cca jumatate de ora in tava apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Cand este gata, se scoate din cuptor si se acopera cu un prosop curat pana in momentul servirii. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate unge deasupra cu ou si putin lapte.

2

Se poate inlocui gogosarul cu masline.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu sunca si branza de capra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv castravete cu salata de vinete si carnat la cuptor cu feta