Rulada de pui a la Nico

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 20 Feb 2011 | 4776 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui
  • 5 oua
  • 2 linguri de vegeta
  • 200 g de sunca de pui/curcan
  • 300 g de ciuperci
  • 400 ml de smantana lichida Dorna
  • 100 g de gelatina sau 2-3 foi care se va hidrata in apa rece
  • 150 g de spanac congelat
  • 3 foi de alge
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei galben
  • 50 g Baby morcovi
  • Unt
  • Ulei
  • Sare
  • piper  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui a la Nico:

Pieptul de pui se toaca marunt si se va marunti cu robotul pana va rezulta o pasta fina, se vor adauga ouale rand pe rand se adauga vegeta si la final se va adauga smantana lichida, se amesteca toate ingredientele bine de tot cu ajutorul robotului de bucatarie. Se scoate pasta rezultata  se va pune intr-o tava mai mare,  se va adauga si gelatina  care s-a inmuiat (aceasta se va strecura sa nu ramana aglomerari)

Se adauga si sunca care a fost taiata cubulete mici si se omogenizeaza compozitia rezultata. Separat se adauga ciupercile care au fost taiate in prealabil lamele si se vor sota in unt si ulei .Se sareaza si pipereaza, cand sunt gata se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca putin, spanacul si el va fi tras la tigaie in putin unt. Ardeii si baby morcovii au fost in prealabil blansati in apa calda, nu fierti tare, sunt fierti al dente deoarece se vor mai fierbe cu rulada odata.

 Trecem la asamblarea ruladelor,  ies aproximativ doua rulade mai grasune sau trei mai subtirele dintr-un kilogram de carne.

 Se pune folie de plastic, aproximativ trei folii suprapuse pentru a nu se rupe deoarece rulada se va inveli in aceasta folie si se va fierbe la cuptor, deci trebuie foarte bine rulata(stransa) pentru a nu lasa aer.

Deci se intind cele trei folii de plastic se pune primul rand de pasta rezultata ,se adauga o foaie de alga se adauga al doilea strat de pasta iar deasupra se va pune spanac, iar peste acesta se va adauga fasiile de ardei  si baby morcovii.

Se va rula, se leaga bine la capete, se va pune in folie de aluminiu si se va aseza intr-o tava de chec in care am pus apa pana la jumatate si se va da la cuptor la foc potrivit 30 de minute.

Dupa expirarea timpului verificam daca este facuta si o lasam sa se raceasca, dupa ce s-a racit se portioneaza.

Reteta o am de la buna mea prietena Cristina.

 Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui a la Nico" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Oua in chifle