Rulada de pui a la Nico

de nico15 in Aperitive / Garnituri, 20 Feb 2011 | 2831 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui
  • 5 oua
  • 2 linguri de vegeta
  • 200 g de sunca de pui/curcan
  • 300 g de ciuperci
  • 400 ml de smantana lichida Dorna
  • 100 g de gelatina sau 2-3 foi care se va hidrata in apa rece
  • 150 g de spanac congelat
  • 3 foi de alge
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei galben
  • 50 g Baby morcovi
  • Unt
  • Ulei
  • Sare
  • piper  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui a la Nico:

Pieptul de pui se toaca marunt si se va marunti cu robotul pana va rezulta o pasta fina, se vor adauga ouale rand pe rand se adauga vegeta si la final se va adauga smantana lichida, se amesteca toate ingredientele bine de tot cu ajutorul robotului de bucatarie. Se scoate pasta rezultata  se va pune intr-o tava mai mare,  se va adauga si gelatina  care s-a inmuiat (aceasta se va strecura sa nu ramana aglomerari)

Se adauga si sunca care a fost taiata cubulete mici si se omogenizeaza compozitia rezultata. Separat se adauga ciupercile care au fost taiate in prealabil lamele si se vor sota in unt si ulei .Se sareaza si pipereaza, cand sunt gata se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca putin, spanacul si el va fi tras la tigaie in putin unt. Ardeii si baby morcovii au fost in prealabil blansati in apa calda, nu fierti tare, sunt fierti al dente deoarece se vor mai fierbe cu rulada odata.

 Trecem la asamblarea ruladelor,  ies aproximativ doua rulade mai grasune sau trei mai subtirele dintr-un kilogram de carne.

 Se pune folie de plastic, aproximativ trei folii suprapuse pentru a nu se rupe deoarece rulada se va inveli in aceasta folie si se va fierbe la cuptor, deci trebuie foarte bine rulata(stransa) pentru a nu lasa aer.

Deci se intind cele trei folii de plastic se pune primul rand de pasta rezultata ,se adauga o foaie de alga se adauga al doilea strat de pasta iar deasupra se va pune spanac, iar peste acesta se va adauga fasiile de ardei  si baby morcovii.

Se va rula, se leaga bine la capete, se va pune in folie de aluminiu si se va aseza intr-o tava de chec in care am pus apa pana la jumatate si se va da la cuptor la foc potrivit 30 de minute.

Dupa expirarea timpului verificam daca este facuta si o lasam sa se raceasca, dupa ce s-a racit se portioneaza.

Reteta o am de la buna mea prietena Cristina.

 Pofta Buna

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada de pui a la Nico-0
Rulada de pui a la Nico-1
Rulada de pui a la Nico-2
Rulada de pui a la Nico-3
Rulada de pui a la Nico-4
Rulada de pui a la Nico-5
Rulada de pui a la Nico-6
Rulada de pui a la Nico-7
Rulada de pui a la Nico-8

COMENTARII (11)

mamaieelena

mamaieelena 1

21.02.2011, 16:31

nico15

nico15 1

22.02.2011, 00:16

Poftiti la masa

goldielocks

goldielocks 1

11.03.2011, 21:18

arata extrem de bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!