Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800

de Rocsi in Pui, 24 Apr 2014 | 5398 vizualizari

 

Iaca am ajuns si eu la reteta cu numarul 800. Privind in urma parca nu imi vine sa cred ca am pregatit eu atatea retete. Va multumesc pentru aprecierile voastre, pentru atentionari, ca m-ati ajutat cand am cerut o parere si nu numai >:D<. Pe langa alte bunatati, de Paste am pregatit si doua rulade de pui cu carne tocata. Tare bune si fragede au iesit ca se cer repetate cat de curand. Sunt grozave de pregatit cand aveti invitati la masa ca sa nu cumparati prea multe preparate din magazine.

 

INGREDIENTE

  • 2 jumatati piept de pui dezosat
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapa uscata
  • 1 morcov mic
  • 4 cozi usturoi verde
  • 150 gr rosii decojite
  • 350 carne tocata de porc
  • 1 lingura cu varf pasta de gogosari cu kapia
  • 4 fire marar verde
  • 1 ou
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura si 1/2 pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 canita mica vin rosu
  • 2 linguri ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800:

Curatam ceapa uscata, o tocam, iar pe cea verde o spalam si o taiem rondele. Morcovul il curatam, il dam pe razatoarea mica, rosiile decojite le tocam, usturoiul verde il tocam. Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa uscata cu morcovul, apoi punem restul de legume taiate mai sus. Adaugam 4-5 linguri de apa, lasam sa scada, apoi punem carnea tocata, pasta de gogosari cu kapia. Le amestecam bine, condimentam cu sare, piper si turnam o canita de apa. Lasam sa scada la foc potrivit, la final incorporam 1/2 lingura de tomate si mai lasam 2 minute. Luam tigaia de pe foc, punem oul, mararul verde totcat.

Jumatatile de piept de pui le spalam, le tamponam cu un servet, le subtiem putin cu un cutit apoi le batem cu un ciocan de snitele dar nu foarte tare ca sa nu le rupeti. Le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, punem umplutura pe fiecare apoi rulam strans si le prindem cu scobitori. Ungem un vas yena cu ulei si asezam rulourile.

Intr-un bol amestecam vinul, pasta de tomate, sare, piper, patrunjelul uscat si circa 1 cana apa. Turnam tot acest amestec peste rulouri, iar catelul de usturoi il curatam, il taiem feliute si il imprastiem in vas. Acoperim cu capacul sau (sau cu staniol daca vasul nu are capac) si il introducem in cuptor, la o temperatura potrivita pentru 60 de minute. Scoatem capacul dupa acest timp, il stropim cu zeama din vas, il lasam descoperit. Il stropim de vreo 2-3 ori la interval de 10 minute. Cand este gata il scoatem sa se racoreasca si il pastram la frigider.

O bunatate!

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800-0
Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800-1
Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800-2
Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800-3
Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800-4
Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800-5
Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800-6
Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800-7
Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800-8
Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800-9
Rulada de pui cu carne tocata - Reteta cu numarul 800-10

COMENTARII (68)

Rocsi

Rocsi 1

27.04.2014, 18:51

Se mai intampla Lia

Rocsi

Rocsi 1

27.04.2014, 18:51

Multumesc Diana

Rocsi

Rocsi 1

27.04.2014, 18:52

Multumesc mult Ruxy draga. Eu zic ca este mandra, este mai introvertita si nu prea isi expune ea sentimentele. Si eu sunt cam la fel, ii cam seman aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!