Rulada de vitel cu nuci

de T I M E A in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2015 | 37575 vizualizari

 

Pentru Sarbatorile de iarna mi-am dorit pe masa un mezel de casa din carne de vitel. Si pentru ca imi placea mie tare mult un salam uscat cu nuci ce il tot cumparam de la Lidl, m-am gandit sa incerc si eu aceasta combinatie. Rezultatul a fost minunat mai ales ca si nucsoara i-a dat un gust deosebit. 
Va provoc sa incercati si voi aceasta rulada si sa reveniti cu impresii.

 

INGREDIENTE

  • aprox 700 gr pulpa de vitel
  • Pentru umplutura:
  • o mana de nuci tocate si prajite
  • 1 ceapa alba
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingura ulei de masline pt calit ceapa si ardeiul
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare (sare roz de Himalaya am folosit eu)
  • un varf de lingurita piper
  • 1/2 lingurita pudra de nucsoara
  • 2 linguri pesmet
  • oregano si patrunjel uscat
  • Pentru uns rulada:
  • 2 linguri ulei de masline
  • un varf de lingurita piper
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de vitel cu nuci:

Nucile le tocam si le prajim intr-o tigaie teflonata.

Ceapa si ardeiul le tocam cubulete mici si le calim intr-o lingura de ulei de masline.

Amestecam intr-o farfurie adanca nucile prajite cu ceapa si ardeiul calit. Adaugam oul, pesmetul si condimentele si amestecam.

Carnea o batem cu ciocanul de batut carne si o ungem cu umplutura de mai sus.

Legam rulada cu ata de bucatarie.

Intr-o farfurie amestecam uleiul de masline cu sarea, piperul, nucsoara si boiaua de ardei si ungem cu acest amestec rulada.

Asezam rulada intr-un vas de ceramica in care am picurat un pic de ulei de masline, acoperim vasul cu folie de Al. (pentru cine e impotriva foliei poate folosi un vas termorezistent cu capac) si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de o ora si jumatate. Ultimele 20 de minute lasam tava descoperita.

Cam de doua ori deschidem cuptorul si ungem rulada cu sosul lasat in tavita.

Scoatem rulada din cuptor si lasam sa se raceasca complet inainte de a felia.

Servim rulada alaturi de alte aperitive.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de vitel cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

-Licurici- 1

23.12.2019, 13:16

Rahela Velicu 1

17.05.2021, 19:51

Yumii!

bettymell 1

19.09.2022, 10:24

The longevity of your shoes is a key factor. You need to evaluate whether these shoes will last for a long time, or if they can easily get spoilt and necessitate regular replacements. This is particularly important if you are travelling a lot in the summer, since you don't want your sandals to fall apart in the middle of a trip.[url=https://www.slipshoes.co.uk/]best Birkenstocks UK[/url]

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza si cu varza