Rulada “Padurea Neagra”

de Oana in Prajituri, 29 Apr 2009 | 9615 vizualizari

 

Este o rulada foarte fina, cam dulce totusi pentru gustul meu. Este o reteta Jamie Oliver. Dupa cum spune si el in prezenatrea retetei, “pandispanul cu cirese si alcool e o combinatie divina, iar daca nu exagerati cu crema, prajitura va fi extrem de delicata”.Eu am adaptat putin ingredientele, in functie de ce-am avut. Poate ca daca se respecta exact cele din reteta iese altfel… Oricum, a fost buna :)

 

INGREDIENTE

        Blat:
  • 4 oua mari
  • 125 g zahar
  • 65 g unt topit
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
        Umplutura:
  • coaja rasa si zeama de la 2 portocale
  • 3 linguri de zahar
  • 500 g cirese proaspete, fara samburi
  • 100 g visine uscate
  • putin coniac
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada “Padurea Neagra”:

Cuptorul se incinge la 180 grade si tapetam o tava  dreptunghiulara (25×35 cm) cu hartie de copt.

Ouale se bat cu zaharul 2-3 minute pana cand isi tripleaza volumul. Opriti mixerul, ridicati paletele, lasand spuma de pe ele sa cada inapoi in bol. Numarati pana la zece si daca spuma nu mai cade de pe palete inseamna ca e gata. Mai bateti 30 de secunde si incercati iar. Incorporati in spuma untul topit, amestecand incet. Adaugati faina si cacao, putin cate putin, amestecand de sus in jos cu o paleta. Turnati amestecul in tava pregatita si o coaceti 15 minute. Blatul se verifica apoi cu degetul, daca isi revine dupa apasare, e gata. Se scoate din cuptor si se pune pe un grilaj sa se raceasca, impreuna cu hartia de copt.

La umplutura am adaptat putin si am folosit 2 borcane de 400 g de dulceata cirese amare, am strecurat zeama si am folosit ciresele. Poate din acest motiv a fost mai dulce…Cred ca ar merge mult mai bine cu visine congelate!

Coaja de portocala, zeama si zaharul se incalzesc putin, pana se dizolva. Se adauga ciresele si se fierbe totul 5 minute, pana fructele se inmoaie. Se stinge focul si se adauga 2 linguri de coniac. Se lasa crema la racit si apoi se strecoara, pastrand siropul.

Se incalzesc 100 ml frisca in craticioara in care au fiert ciresele. Cand se formeaza bule, se ia de pe foc si se pune ciocolata rupta bucatele si se amesteca pana se topeste, apoi se lasa la racit. Restul de frisca se bate pana nu mai curge de pe paletele mixerului.

Asamblare: Blatul asezat pe hartia de copt se unge cu siropul de cirese. Se acopera cu un start uniform de crema de ciocolata, lasand 5 cm pana la marginea blatului, de jur imprejur. Apoi se intinde frisca si se pun ciresele. Apucati hartia de copt de la un capat si rulati, indepartand pe parcurs hartia. Infasurati rulada in hartie cerata si puneti-o la frigider pentru o ora.

Inainte de “devorat” se poate presara zahar pudra sau ciocolata rasa.

Pare cam complicat sau poate ca am scris cam mult :), dar nu se face deloc greu si nici ingredientele nu sunt multe.

 

RETETA IN IMAGINI

Rulada “Padurea Neagra”-0
Rulada “Padurea Neagra”-1
Rulada “Padurea Neagra”-2

COMENTARII (2)

mikaela

mikaela 1

01.06.2010, 13:50

un deliciu

adry88

adry88 1

11.05.2011, 21:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!