Rulouri cu mou de ciocolata

de Miha in Dulciuri, 7 Feb 2010 | 2041 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 190 g faina
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml lapte
  • 40 g unt
  • Pentru mou de ciocolata:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 30 g zahar
  • 1 lingurita apa
  • 1 lingurita unt
  • 1 galbenus
  • Pentru topping-ul de ciocolata:
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri cu mou de ciocolata:

Aluat:

Se pune faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu drojdia si un praf de sare. Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca pana se obtine un aluat neted.

Mou de ciocolata:

Zaharul il topim impreuna cu apa la foc mic. Siropul obtinut il turnam peste galbenusul de ou, punem vasul la bain-marine si mixam pana obtinem o crema clara si spumoasa. Adaugam untul moale, la temperatura camerei si mixam. Adaugam ciocolata si amestecam pana compozitia se va transforma intr-o masa compacta. Punem la frigider pana se intareste.

Topping-ul de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida, omogenizam si lasam la rece pana se intareste.

Aluatul il intindem in foaie subtire pe masa usor infainata.

Ungem cu toppingul de cicolata, dupa care repartizam uniform mou-ul de ciocolata ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Rulam foaia cat mai strans posibil, apoi cu un cutit bine ascutit taiem felii groase de 3 cm.

Punem intr-un vas termorezistent uns cu unt si dam la cuprtor la foc mediu, pana se rumenesc.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulouri cu mou de ciocolata 16438
retete culinare - Rulouri cu mou de ciocolata 16439
retete culinare - Rulouri cu mou de ciocolata 16442
retete culinare - Rulouri cu mou de ciocolata 16443

COMENTARII (3)

Sylvia 1

07.02.2010, 12:03

Prima la o bucatica, tocmai sunt la cafelutza

Miha 1

07.02.2010, 13:46

Foarte bune pentru o cafeluta!

Teo 1

07.02.2010, 16:13

e ceva dulce ,nu are cun sa nu fie bun ,dar ''desenul'' e grozav!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D