Rulouri umplute cu crema de vanilie

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Apr 2015 | 38292 vizualizari

 

Eu am dublat cantitatile retetei si mi-au iesit 114 rulouri, dar voi scrie reteta simpla, initiala, deci pentru 57 de rulouri.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • o cana ulei (250ml);
  • o cana apa (250ml);
  • un praf de sare;
  • faina cat cuprinde (aproximativ 750g).
  • Crema de vanilie:
  • 3 oua;
  • o cana zahar (250g);
  • un litru lapte;
  • o esenta de vanilie;
  • 5 linguri faina;
  • un machet de margarina (250g).
  • In plus:
  • ulei pentru uns betele de rulouri;
  • zahar pudra.
Portii: 55
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulouri umplute cu crema de vanilie:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi!

Aluat:

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron pana cand se obtine o coca un pic moale. Pe masa de lucru se presara faina si se mai framanta coca pana cand devine suficient de tare pentru a fi intinsa. Se imparte coca, in bile mai mici, si se intinde pe masa de lucru, apoi se taie fasii de aproximativ 2cm latime, se ia batul pentru rulouri uns cu ulei, se fixeaza bine pe coca si se ruleaza, apasand usor pentru a se prinde coca bine de bat. Se procedeaza tot asa pana cand se termina coca.

Rulourile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pana cand se rumenesc frumos, intorcandu-le de pe o parte pe alta. 

Crema de vanilie:

Intr-o cratita se amesteca ouale cu zaharul, apoi se adauga laptele, esenta si faina si se amesteca cu mixerul pentru a nu se forma cocoloase. La final se adauga margarina taiata. Se pune cratita pe foc mic si se amesteca in continuu pana cand crema se ingroasa.

Asamblare:

Se umplu rulourile cu crema, cu ajutorul unui pos pentru ornat sau a unei pungi taiate la un colt.

Pe rulouri se presara zahar pudra.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru a fi si mai aromata crema, eu am adaugat o jumatate de lingurita de coaja rasa de portocale, pe care o am pusa la macerat intr-un borcan, impreuna cu zahar.

2

Este bine sa aveti cel putin doua tavi pentru a merge treaba mai repede si cat mai multe bete de rulouri ca sa nu va ardeti la maini.

3

Dupa ce se raceste, crema se mixeaza pentru a deveni mai pufoasa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Rulouri umplute cu crema de vanilie 375718
retete culinare - Rulouri umplute cu crema de vanilie 375719
retete culinare - Rulouri umplute cu crema de vanilie 375720
retete culinare - Rulouri umplute cu crema de vanilie 375721
retete culinare - Rulouri umplute cu crema de vanilie 375722
retete culinare - Rulouri umplute cu crema de vanilie 375723
retete culinare - Rulouri umplute cu crema de vanilie 375724
retete culinare - Rulouri umplute cu crema de vanilie 375725
retete culinare - Rulouri umplute cu crema de vanilie 375726
retete culinare - Rulouri umplute cu crema de vanilie 375727
retete culinare - Rulouri umplute cu crema de vanilie 375728
retete culinare - Rulouri umplute cu crema de vanilie 375729
retete culinare - Rulouri umplute cu crema de vanilie 375730
retete culinare - Rulouri umplute cu crema de vanilie 375731
retete culinare - Rulouri umplute cu crema de vanilie 375732
retete culinare - Rulouri umplute cu crema de vanilie 375733
retete culinare - Rulouri umplute cu crema de vanilie 375734

COMENTARII (32)

scortisoara 1

16.04.2015, 00:06

Ce frumos arata!! imi amintesc de rulourile alea cu frisca din desene animate

MissRoxy 1

01.02.2016, 13:53

Buna Andra..... arata senzational
As dori sa stiu si eu cum ti-ai achizitionat betele pentru rulouri.... oare eu as putea sa folosesc sucitorul de lemn?
sau am vazut mai sus in comenturi ca ziceai ca tu le-ai facut pe comanda...... si eu as dori mai ales ca din cate am vazut nu sunt scumpe deloc.....iti las pe privat numaru meu de telefon sau adresa de e-mail sa-mi spui de unde trebuie sa-mi comand :*

mihaelar63 1

01.02.2016, 23:09

Ce de rulouri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59