Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola

de CulinaryRainbow in Aperitive / Garnituri, 31 Iul 2015 | 1975 vizualizari

 

Pentru că Breville Panini Maker este ajutorul meu NR. 1 în bucătărie din această perioadă, m-am gândit să vă mai aduc o rețetă de starter pentru ca orice masă de sărbătoare să fie una specială.
De această dată puțin pește și un piure savuros iau o formă mai aparte. Am ascuns un minunat aperitiv într-un săculeț din aluat de clătite și i-am dat un aspect interesant chiar și pentru cei mici, care de cele mai multe ori sunt certați cu legumele. :)
Sunt un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluatul de clătite:
  • 125 g făină albă
  • 25 g unt topit
  • un ou
  • 70 ml apă minerală
  • 30 ml lapte
  • semințe de susan negru
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru piureul de mazăre:
  • 200 g mazăre congelată
  • 35 g unt
  • 30 ml smântână dulce
  • un praf de sare
  • puțin piper roșu
  • file de somon

rucola

Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola:

   Am omogenizat într-un vas ingredientele umede pentru aluatul de clătite. Am adăugat făina pe care am încorporat-o în aluat. La final am adăugat sarea și semințele de susan negru.

   Am conectat aparatul Breville Panini Maker la sursa de curent iar când s-a încălzit ( am urmărit indicatoarele luminoase ) am început să coc pe rând clătitele pufoase. Au devenit brun-aurii și foarte îmbietoare.      

Mazărea am fiert-o pentru 5 minute în apă cu sare. Am strecurat-o, apoi am pus-o într-un pahar gradat. Am adăugat untul și piperul după care am omogenizat totul cu ajutorul mixerului vertical. La final am adăugat smântâna dulce pe care am încorporat-o obținând un delicios piure de mazăre.

   Am așezat peste fiecare clătită puțină mazăre, file de somon și rucola. Am strâns săculeții și i-am legat cu fire rupte din tije de rubarbă.

     Și de această dată noul meu ajutor din bucătărie, Breville Panini Maker, și-a făcut datoria. Curat, rapid și foarte gustos.

   Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

1. Dacă vă place, puteți adăuga în piureul de mazăre puțin usturoi pisat, însă eu am preferat să renunț la el deoarece atât somonul, cât și rucola dau suficientă savoare preparatului.

2

2. Pentru a lega săculeții puteți înlocui tijele de rubarbă cu cele de țelină apio sau cu chivas ori codițe de ceapă verde obișnuită.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola 393184
retete culinare - Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola 393185
retete culinare - Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola 393186
retete culinare - Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola 393187
retete culinare - Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola 393188
retete culinare - Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola 393189
retete culinare - Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola 393190
retete culinare - Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola 393191
retete culinare - Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola 393192
retete culinare - Săculeți cu piure de mazăre, somon fume și rucola 393193

COMENTARII (23)

CulinaryRainbow 1

05.08.2015, 21:54

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:50

cat de bine arataaa!

CulinaryRainbow 1

13.08.2015, 09:51

Mulțumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21