Salam de biscuiti cu arahide si rom

de FlaviaD in Prajituri, 22 Aug 2013 | 3047 vizualizari

 

Ma gandeam demult sa fac un salam de biscuiti si iata ca a sosit momentul. Am dorit sa fie ceva foarte aromat si cremos. Cred ca a iesit :P

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de biscuiti
  • 50 g ciocolata amara
  • 1 cana de lapte
  • 1 lingura de unt
  • 1 cana de arahide crude
  • 3 linguri de zahar brut
  • cacao
  • scortisoara
  • jumatate de nuca de cocos
  • rom/esenta de rom
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu arahide si rom:

Am folosit biscuiti Petit Beurre pe care i-am sfarmitat cu mana intr-un castron. Am incalzit lapte in care am adaugat unt, cacao, zahar brut, scortisoara si ciocolata amara. Am lasat pe foc pana s-a topit ciocolata si s-a omogenizat toata compozitia, apoi am lasat putin la racit.

Intre timp am dat pe razatoare jumatate de nuca de cocos cruda si am asezat-o in castronul cu biscuitii sfarmati. Cand compozitia de lapte si ciocolata s-a racit, am turnat in castron peste biscuiti si fulgii de nuca de cocos. Am adaugat si esenta de rom si am amestecat bine pana ce totul s-a omogenizat si am obtinut un aluat maleabil si compact.

Am intins pe o folie de plastic alimentara, am rulat si am dat totul la frigider pentru aproximativ o ora.

Fiindca aveam nevoie sa ornez cu ceva salamul meu de biscuiti cu ciocolata, m-am decis asupra arahidelor crude. Asa ca am maruntit niste arahide la robot, daca nu aveti robot pentru maruntit, se pot taia si cu cutitul.

Cand am scos salamul de biscuiti de la frigider, am indepartat folia alimentara si am asezat prajitura pe o farfurie dandu-i forma dorita. Cu o pensula de bucatarie am umezit suprafat prajiturii cu putina apa pentru a se prinde arahidele macinate. Ultimul pas a fost sa decorez cu arahide.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salam de biscuiti cu arahide si rom 253695
retete culinare - Salam de biscuiti cu arahide si rom 253696

COMENTARII (11)

FlaviaD 1

23.08.2013, 02:10

Multumesc

FlaviaD 1

23.08.2013, 02:11

Probabil ca voi renunta, Laura. Multumesc de sfat

mamaieelena 1

23.08.2013, 17:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55