Salam de biscuiti cu nuca, rahat si stafide

de Bucataras Medi in Dulciuri, 15 Iul 2013 | 21176 vizualizari

 

Salam de biscuiti...sau gustul copilariei! sau amintiri din copilarie! Cand l-am "confectionat" era perioada de post asa ca laptele l-am inlocuit cu apa iar untul cu margarina.

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti simpli
  • 100 g nuci tocate mai grosier
  • 200 g rahat de diverse culori
  • 100 g stafide
  • 200 g zahar
  • 75 g margarina
  • 120 ml apa
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • cacao pentru folie
  • o mana nuca taiata grosier pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu nuca, rahat si stafide:

Intr-o craticioara punem pe foc apa si zaharul si lasam pana cand zaharul se topeste iar lichidul ia aspect de sirop.Adaugam apoi cacao, zaharul vanilat si margarina si amestecam bine.Lasam siropul pe foc pana ce margarina se topeste dupa care  tragem craticioara de pe foc si lasam sirpul sa se racoreacsca .Adaugam si esenta de rom si amestecam. Zdrobim biscuitii cu ajutorul unui facalet sau ii rupem cu mana.

Inmuiem stafidele in apa calduta. Taiem rahatul cubulete mai mari.  Tocam nuca mai grosier , o prajim intr-o tigaie teflonata si apoi o frecam intre palme astfel incat sa indeparam cojile.Intr-un bol mai mare punem biscuitii,nuca,rahatul,stafidele(pe care le-am scurs de apa).Amestecam si apoi  turnam treptat siropul de mai sus amestecand din cand in cand .Se poate ca sa nu fie nevoie de tot siropul.

Intindem pe masa de lucru o folie alimentara si presaram pe ea putina cacao si jumatatea din cantitatea de nuca taiata si prajita. Punem pe folie jumatate din compozitie si rulam bine.Legam la ambele capete folia si dam la rece pentru cateva ore. Procedem la fel si cu cealalta jumatate de compozitie.

Taiem salamul felii potrivite si servim,

 

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti cu nuca, rahat si stafide-0
Salam de biscuiti cu nuca, rahat si stafide-1
Salam de biscuiti cu nuca, rahat si stafide-2

COMENTARII (20)

Rocsi 1

16.07.2013, 11:09

Un desert de nerefuzat

laura_n 1

16.07.2013, 15:44

bun tare si expirat, tot bun este )

Cris2711 1

16.07.2013, 20:24

ia trimite-mi si mie niste amintiri

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20