Salata a la Russe

de Andra_Constantinescu in Salate, 3 Apr 2016 | 1650 vizualizari

 

Cautand pe internet despre aceasta salata, aproape ca nu imi venea sa mai postez reteta pentru ca am vazut tot felul de variante, dar probabil ca fiecare o adapteaza dupa gustul lui. Cu toate acestea, in magazine am vazut ca se vinde cu aceleasi ingrediente pe care le-am folosit si eu.


 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi;
  • 200 g morcovi;
  • 400 g castraveti murati;
  • 400 g gogosari murati;
  • 400 g mazare din conserva;
  • 6 linguri maioneza de casa.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata a la Russe:

Cartofii se spala si se pun la fiert, in coaja.

Morcovii se curata de coaja, se spala, se taie de-a lungul si se pun la fiert.

Castravetii murati se clatesc cu apa rece, apoi se taie marunt. La fel se procedeaza si cu gogosarii. Toate muraturile se pun intr-o sita, la scurs.

Cand au fiert, morcovii se clatesc cu apa rece, se taie marunt si se pun intr-un castron mare impreuna cu muraturile.

Cartofii fierti se curata de coaja, se clatesc cu apa, apoi se dau pe razatoarea mare si se pun in castron. Se adauga mazarea (clatita cu apa) si maioneza de casa si se amesteca totul, apoi salata se poate servi.

 Se pastreaza 1-2 linguri de maioneza si legume pentru ornat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata a la Russe 436624
retete culinare - Salata a la Russe 436625
retete culinare - Salata a la Russe 436626
retete culinare - Salata a la Russe 436627
retete culinare - Salata a la Russe 436628
retete culinare - Salata a la Russe 436629
retete culinare - Salata a la Russe 436630
retete culinare - Salata a la Russe 436631
retete culinare - Salata a la Russe 436632

COMENTARII (20)

dantes 1

05.04.2016, 11:46

Buna!

Carmen_g 1

07.04.2016, 14:13

Ce frumos ai ornat-o!

mihaelar63 1

21.04.2016, 13:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21