Salata aromata cu cuscus

de Doralinda in Salate, 15 Mar 2013 | 5686 vizualizari

 

O salata plina de vitamine si aromata!!! Dupa cum stim, cuscusul e de origine marocana dar la fel ca alte ingrediente, s-a raspandit si in bucataria mediterana si fiecare a adaugat diferite mirodenii.

 

INGREDIENTE

  • 2 cesti(cafea) cuscus
  • 1 mar verde acru
  • 2 cepi verzi
  • 1 rosie
  • 1 castravete verde
  • jumatate buchet menta proaspata
  • sare
  • Ptr sos:
  • 5 prune uscate
  • un sfert ceasca otet alb
  • un sfert ceasca ulei de masline
  • un sfert ceasca apa
  • 1 lingurita curry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata aromata cu cuscus:

Secretul cuscusului, e ca cantitatea de apa sa fie la fel cu cantitatea de cuscus, adica, daca avem 200 gr cuscus, punem 200 ml apa.

Deci, punem apa la fiert, putina sare si punem cuscusul, lasandu-l doar 3-4 minute. Amestecam, stingem focul, acoperim si lasam pe aragaz.

Pentru sos: intr-un mixer, punem uleiul, otetul, prunele uscate si curry. Adaugam si apa (sa fie rece) si amestecam. Dupa cateva minute, luam capacul de pe oala cu cuscus, amestecam putin si punem putin ulei si amestecam iar, dupa care punem compozitia intr-un bol si punem si sosul preparat. 

Castravetele, rosia si marul, le taiem in cubulete mici, iar ceapa in rondele mici, punem la compozitia de cuscus si amestecam bine. La urma taiem menta si adaugam la cuscus.

Salata e gata de servit!

 

TIPS-URI

1

Menta o taiem la urma, ptr ca se innegreste repede.

2

Poate fi consumata si in zilele de post!

RETETA IN IMAGINI

Salata aromata cu cuscus-0
Salata aromata cu cuscus-1
Salata aromata cu cuscus-2
Salata aromata cu cuscus-3
Salata aromata cu cuscus-4
Salata aromata cu cuscus-5

COMENTARII (25)

Doralinda 1

16.03.2013, 00:24

Laurenta, liliana

Micutza Luana 1

24.03.2013, 16:10

Doralinda 1

24.03.2013, 19:53

Luana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04