Salata Caesar

de JustLoveCookin in Salate, 26 Noi 2010 | 4863 vizualizari

 

Aseara ma uitam pe blogul piquant al Elenei si am vazut ca facuse o salata Caesar.Nu mai facusem de o bucata buna,asa ca am zis ca ar fi timpul,avand in vedere ca ador aceasta salata.O sa impart cu voi una din multele variante ale acestei salate si povestioara ei.
A fost inventata de Cesare Cardini,un italian emigrat in S.U.A.,care deschisese un restaurant intr-un orasel mexican,Tijuana, trecand granita in fiecare zi pentru a ajunge la lucru.Intr-o zi,se opri un grup de actori,in trecere,de la Hollywood pentru a bea si manca ceva,insa din cauza unor abundente ploi,restaurantul nu fusese aprovizionat cu produse alimentare.Cesare merse preocupat in bucatarie,si imbina toate alimentele gasite,spre a pregati o gustare comestibila si hranitoare.Nu gasi multe, doar niste salata,paine veche,oua (pe care le fierse un minut,deci foarte moi) ,usturoi,ulei,sos Worchestershire(cateva picaturi) si suc de lamaie pe care le combina iar deasupra rase putin parmezan.Clientii fura atat de incantati de aceasta salata incat povestira tuturor,iar in scurt timp restaurantul lui Cesare deveni faimos,multe persoane trecand granita doar pentru a gusta aceasta salata minunata.Dupa cum vedeti,reteta originala este vegetariana,insa cu timpul,bucatarii au adaugat si carne de pui la gratar,creveti,ansoa,ciuperci si altele.Oricum ar fi,eu o mananc mereu cu mare placere.Let’s do it!

 

INGREDIENTE

  • 1 salata
  • 2-3 catei usturoi
  • 3 filè de ansoa
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • 1 galbenus
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingura de otet de vin (nu chiar plina)
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1/4 lingurita sos Worchestershire
  • 1/4 lingurita piper proaspat macinat
  • parmezan ras in feliute subtiri
  • 3-4 felii paine
  • 500 g piept de pui
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Caesar:

Punem oul in apa deja fierbinte si lasam timp de 1 minut jumatate.Asteptam sa se racesca apoi punem usturoiul in robot,il macinam,adaugam  galbenusul si  2 lunguri de mustar de Dijon, si mixam bine.Turnam uleiul cate putin,iar cand am terminat,adaugam si restul ingredientelor,deci sucul de lamaie,otetul,sosul Worchestershire,filè-urile de ansoa,si piperul proaspat macinat.Mixam bine si lasam deoparte.Se poate pregati chiar si putin inainte acest sos,si lasa in frigider pana la utilizare.

Spalam salata si o taiem grosolan.Putem lasa frunzele intregi daca dorim. Taiem pieptul de pui in felii,condimentam cu sare si piper,apoi il punem pe gratar. Taiem painea cubulete de cca 1 cm.Intr-o tigaie punem o lingura de ulei aromatizat cu un catel de usturoi zdrobit.Le miscam mereu in tigaie,pana devin aurii si crocante. Taiem puiul feliute sau cubulete si il punem peste salata,apoi presaram crutoanele,imprastiem putin sos si servim .Puiul si crutoanele trebuie sa fie proaspat facute,si servite imediat.

God bless Cesare Cardini, ca din intamplare a facut o minunatate de salata !   : )

 

COMENTARII (7)

JustLoveCookin

JustLoveCookin 1

26.11.2010, 12:26

@mena29 , am pus-o deja in caseruola ! pot sa ti-o aduc la servici

epurasha2bb

epurasha2bb 1

26.11.2010, 12:50

ce frumos ne povestesti tu la retete! salata asta e prefrata mea dar uite ca nici eu nu am fcaut de mult! multumesc ca mi-ai amintit!

JustLoveCookin

JustLoveCookin 1

26.11.2010, 23:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!