Salata cu icre de stiuca

de mihaelar63 in Peste, 4 Feb 2014 | 1472 vizualizari

 

Dedic aceasta reteta dragului nostru Vladimir - zis Motan la oale. El m-a sfatuit sa tin icrele timp de 10 zile in saramura, doar apoi sa le pregatesc.

 

INGREDIENTE

  • 350 gr icre in saramura
  • 2 felii mici de paine (100 gr)
  • 50 ml lapte
  • 2-3 codite ceapa verde
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura zeama lamaie
  • piper alb
  • 300 ml ulei floarea soarelui
  • 2 linguri apa minerala
  • ridichi pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu icre de stiuca:

Desarati icrele in apa rece. Scurgeti-le.

Se inmoaie painea in lapte si se stoarce .

Se pune in blender painea cu ceapa taiata felii, coditele de ceapa, zeama de lamaie, piperul si putin ulei. Se amesteca cateva secunde pana se omogenizeaza.

Dati icrele la cuptorul cu microunde de cate doua ori 15 secunde .

Adaugati icrele lasand din cantitate deoparte 2 linguri din ele .

Mixati cu ajutorul unui tel adugand treptat uleiul .

Spre sfarsit incorporati si apa minerala .

In final adaugati si cele doua linguri cu icre lasate deoparte .

Serviti salata de icre alaturi de legumele preferate si cu paine prajita .

 

TIPS-URI

1

Apa minerala va face salata de icre mai lejera si mai pufoasa .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Salata cu icre de stiuca 295750
retete culinare - Salata cu icre de stiuca 295751
retete culinare - Salata cu icre de stiuca 295752
retete culinare - Salata cu icre de stiuca 295753
retete culinare - Salata cu icre de stiuca 295754
retete culinare - Salata cu icre de stiuca 295755
retete culinare - Salata cu icre de stiuca 295756
retete culinare - Salata cu icre de stiuca 295757
retete culinare - Salata cu icre de stiuca 295758
retete culinare - Salata cu icre de stiuca 295760
retete culinare - Salata cu icre de stiuca 295761

COMENTARII (28)

gaby_duceag 1

04.02.2014, 22:41

place!

danakarin 1

05.02.2014, 06:11

Mama ce dor mi-e de niste icre facute in casa!
Daca vin in Romania, primul drum la tine!

gabrielagabi 1

05.02.2014, 20:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D